Language

F³DPrint Kick-off

Datum: 
29 Jan 2018 13:30 - 15:30
Plaats: 
Centexbel-VKC E. Sabbelaan 49 - 8500 Kortrijk

F³DPrint - FABRICATION OF FUNCTIONAL & CUSTOM-FIT TEXTILES USING 3D PRINTING BASED ON SCANNING TECHNOLOGY

De Europese markt kan zich onderscheiden door producten met hoge toegevoegde waarde aan te bieden, waarin niet enkel aandacht wordt besteed aan functionaliteit maar aan een verbeterd comfort: kleding met een perfecte pasvorm, geoptimaliseerde producten voor medische en assistieve toepassingen met ondersteunende of correctieve onderdelen. Eén van de belangrijkste uitdagingen is het streven naar een evenwicht tussen functionaliteit, comfort en esthetiek, vooral in hoogwaardige kleding, zoals sport- en professionele kleding.
Nieuwe technologieën zoals 3D printen en body scanning kunnen helpen bij de productie van perfect passende en hoog functionele kledingstukken. Om dit tot stand te brengen zullen we het digitaal proces van body scanning tot het 3D printen van de vereiste passende onderdelen op textiel configureren.

Tijdens de kick-off vergadering stellen we het project in detail voor en geven we u graag mee hoe u dit project kunt opvolgen en mee vormgeven.
Nadat we de expertise van beide onderzoekspartners Centexbel en FTB (Hochschule Niederrhein) hebben besproken, krijgt u een overzicht van de huidige stand van zaken van 3D Printing op textiel (met de resultaten van de onderzoekspartners uit vorige projecten).

Na de meeting nodigen we u graag uit voor een rondleiding met speciale aandacht voor de 3D Printing infrastructuur van Centexbel.

Voertaal Engels

Meer informatie over het project

Deelname: 
gratis toegang, inschrijving verplicht
Contactpersonen: