Language

Horizonverkenning Comfort- en Sporttextiel

Datum: 
28 Nov 2017 12:00 - 15:00
Plaats: 
Centexbel - Technologiepark 7 - Zwijnaarde

De Olympische Spelen van 2016 waren - mede - door textielproducten en Centexbel een groter succes voor België dan de 2012 editie. In deze horizonverkenning bundelen we traditiegetrouw dé 3 aspecten van sporttextiel: mens, marketing en machine. We staan stil bij de nieuwigheden op sportgebied, welke impact dit heeft op (occasionele) sporters en hoe de markt hierop inspeelt. Een uniek moment om een sportieve geur op te snuiven!

Programma

Innovaties in Comfort- en Sporttextiel – overzicht van het voorbije jaar

  Sander staat in deze presentatie stil bij enkele nieuwe patentaanvragen die in 2017 zijn opgedoken onder het thema ‘comfort’ en ‘sport’. Hij kijkt in zijn presentatie ook ruimer naar enkele trends en nieuwigheden die in dit domein dit jaar aan bod zijn gekomen.
  Sander De Vrieze, Centexbel

Ribcap – innovatieve comfortabele impactbescherming

  Ribcap specialiseert zich in comfortabele valbescherming. Ribcap zal in deze presentatie dieper ingaan over zijn concept van innovatieve hoofdbescherming en hoe dit in alledaagse situaties van levensbelang kan zijn. Ribcap toont de meerwaarde van impactbescherming in verschillende toepassingsgebieden.
  Nico De Wilde , Ribcap

Thermo-physiological comfort of sportswear

  This presentation describes the main properties of textile which have an influence on thermo-physiological comfort and the way they are measured objectively. Particular emphasis will be placed on liquid sweat management.
  Jean Léonard, Centexbel

NanoStitch Comfort Technology

  De Nanostitch comfort technology is een merk van premium elastische stoffen speciaal ontwikkeld voor de sportswear markt. Deze stoffen worden gemaakt op de fijnste breedbrei machines op de markt, speciaal door en voor Liebaert ontwikkeld. De nanostitch stoffen worden gekenmerkt door een ongeëvenaard second skin feeling en hebben een heel hoog draag comfort. Ze worden opgedeeld in drie families: Air (ademend en lichte stoffen), Active (geven al iets meer compressie), Extreme (compressie stoffen)
  Mathieu Liebaert, Liebaert

Customisatie voor sport/sporttextiel

  3D printing is de laatste jaren een mature technologie geworden en ook inzetbaar in uw productontwikkelingen. Aan de hand van een aantal, vaak sportieve, voorbeelden, geven we een idee van hoe 3D printing in uw bedrijf voor een meerwaarde kan zorgen
  Kris Binon, Flam3D

Decca – Handmade in Belgium met een onderscheidend streven naar digitalisatie

  Decca specialiseert zich in de productie van sportkledij. Jan Vanpraet legt uit hoe Decca na 88 jaar converteert aan de hand van digitale platformen en andere diensten.
  Jan Vanpraet, Decca

Deelnameprijs

leden Centexbel: 100 euro-persoon-sessie | niet-leden: 120 euro-persoon-sessie
kmo-portefeuille (opleidingsubsidie)
Erkenningsnummer Centexbel DV.O101549

Uw inschrijving is enkel geldig na ontvangst van onze elektronische bevestiging.
Na inschrijving ontvangt u een factuur voor de betaling, inclusief 21% BTW.
Eventuele annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren. Bij annuleringen na 5 dagen voor aanvang van de sessie wordt geen terugbetaling voorzien. Deelnemers kunnen zich ten allen tijde door een andere persoon laten vervangen. In dit geval worden geen extra kosten aangerekend. Gelieve wel de naamsverandering door te geven.

Deelname: 
betalend, registratie verplicht