Language

Gezondheid, veiligheid & bescherming

Textiel ter bevordering van gezondheid, veiligheid en persoonlijke bescherming

Van oudsher wordt textiel gebruikt ter bescherming van de mens (en voorwerpen) tegen allerlei invloeden en gevaren (koude, besmetting, slagimpact ...).

Op dit ogenblik zijn volksgezondheid, persoonlijke bescherming en veiligheid thema’s die heel wat aandacht krijgen van Europa. De Europese gemeenschap verwacht dat de gemiddelde levensverwachting nog zal stijgen wat de vergrijzing van de bevolking nog zal doen toenemen.

gebreid textiel voor botreconstructie

Mensen leven niet alleen langer, ze wensen bovendien zo lang mogelijk kwaliteitsvol te leven, zelfstandig te wonen, te reizen, te sporten, te studeren, hobby’s te beoefenen, enz. Daarnaast stellen we ook vast dat de hedendaagse consument een uitgesproken voorkeur heeft voor wellnessproducten: lichaamsverzorging, er zo lang mogelijk jong en slank uitzien, comfort… zijn belangrijker dan ooit.

De textielproducenten en Centexbel spelen op deze trends in met producten, productontwikkelingen en beoordelingsmethoden op het vlak van beschermende en signalisatiekleding , medisch textiel, hygiëneartikelen, smart textiles, cosmetotextiel, gezondheidsbewaking door middel van texielgeïntegreerde elektronica en geleidende vezels ...