Language

GuT - milieuvriendelijke vloerbekleding

Label voor milieuvriendelijk geproduceerd tapijt zonder schadelijke stoffen

gut.pngCentexbel is erkend door GuT (Gemeinschaft umweltfreundlicher Teppichboden) als onafhankelijk testinstituut voor het toekennen van het GuT-ecolabel aan tapijten die op een milieuvriendelijke manier geproduceerd zijn, geen schadelijke stoffen bevatten en die gerecycleerd kunnen worden zonder het milieu te vervuilen.

Door het toekennen van het GUT-certificaat wil men de consument de garantie bieden dat milieuvriendelijke producten worden aangeboden die gezondheidsrisico's uitsluiten. Daarom worden zowel de productie-installaties als de tapijten zelf regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke testinstituten. Het voldoen aan de GUT criteria, wordt gegarandeerd door uitvoerige producttesting in drie domeinen:

Producten voorzien van het GUT label worden jaarlijks onderworpen aan controletesten, bij zowel de fabrikant als op het verkooppunt.

Het GuT controlenummer: een belangrijke garantie

Het GUT controlenummer is een doorslaggevend argument voor de consument. Elk jaar controleert GUT honderden soorten tapijten. Enkel producten die voldoen aan de GUT-normen krijgen een GUT-licentienummer toegekend. Dit nummer staat op de achterkant van het tapijt en toont aan dat het werd getest door een erkend onderzoekcentrum.

Het controlenummer garandeert:

  1. milieubewuste productie
  2. afwezigheid van verontreinigende stoffen
  3. minimale uitstoot en geurafscheiding van een nieuw tapijt
  4. recyclage van oud tapijt en productieafval