Language

Monks behaalt eerste Belgische Made in Green label

Monks International nv behaalt als eerste Belgische textielonderneming het made In Green label en onderscheidt zich hierdoor op het vlak van duurzame ontwikkeling. Het made In Green label getuigt ervan dat deze onderneming producten aanbiedt die geproduceerd worden met respect voor het milieu, de medewerkers en de consument.

Picture 2.pngMonks International nv is gespecialiseerd in de creatie en productie van geweven en gebreide matrasstoffen en is een volledig geïntegreerd bedrijf, met een ultramoderne jacquardweverij en -breierij, een volledig geautomatiseerde garen- en stukververij en diverse veredelingslijnen met de modernste technologie.

Het management streeft bewust een duurzame bedrijfscultuur na, enerzijds uit overtuiging en, anderzijds, om te kunnen inspelen op de groeiende vraag naar ecologische producten. Deze beleidsvisie uit zich in de realisatie van een ‘eco-collectie’. Monks International nv heeft deze collectie nog meer in de verf gezet door het te verbinden met een geïntegreerd label: nl. made in Green

Door het made in green label te voeren onderscheidt Monks international nv zich in een geglobaliseerde textielmarkt. Bovendien geeft het bedrijf door het aanbieden van ‘made in Green’ gelabelde textielvoorwerpen de afnemers de mogelijkheid te kiezen voor een gezond textielproduct, dat bovendien geproduceerd is in overeenstemming met de internationale normen en waarden op het vlak van milieuzorg en sociaal respect.