Language

Centexbel en Devan investeren in Spinmaster

Met de Spinmaster, een gemeenschappelijke investering van Centexbel en Devan Chemicals ter waarde van € 500.000,00 wordt in de toekomst van de kunststoffen- en textielindustrie in Vlaanderen geïnvesteerd.

spinmaster_thumb.jpgDe Spinmaster is een semi-industriële extrusie- en spinlijn die speciaal werd ontwikkeld om de ‘time-to-market’ van innovaties op het gebied van vezelfunctionalisering te versnellen en de technische overdracht van laboratoriumschaal naar industriële schaal te vereenvoudigen. De setup van de Spinmaster is uniek in Europa en maakt het mogelijk om multifunctionele industriële garens te spinnen zoals PP, PES en PA6.
De Spinmaster zal niet alleen de snelheid van de ontwikkeling drastisch verhogen, maar zal het ook mogelijk maken om kleine hoeveelheden garens te produceren voor eindklanten die in staat zullen zijn om prototypes te maken met behulp van functionele vezels.

De Spinmaster is niet alleen beschikbaar voor Europese onderzoeksprojecten, maar eveneens voor alle actoren in de volledige textielketen die de Spinmaster willen gebruiken voor hun eigen productontwikkeling.

Door hun nieuwe investeringen brengen Centexbel en Devan Chemicals onderzoek en het bedrijfsleven dichter bij elkaar met de ambitie om kennis, werkgelegenheid en economische waarde te genereren voor alle bedrijven actief in de textielketen.

Lees hier de volledige perstekst naar aanleiding van de persconferentie op 23 oktober 2013 en de inauguratie van de Spinmaster

Lancering5FvT1JDB_480.jpg