Language

MANGO is nu “Made in Green”

mango01.jpgMANGO is het eerste grote internationale modemerk met vestigingen in de vijf continenten, dat de “made in green” certificatie voor al zijn artikelen heeft behaald.

Made in Green (opgericht in 2005) is de strengste certificatie op het vlak van gezondheid, ecologie en sociale gedragscode die de eindgebruiker de garantie biedt dat de gecertificeerde artikelen geen chemische bestanddelen bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid en dat ze zijn geproduceerd met respect voor het milieu en de rechten van de werknemers. Als duurzaamheidslabel met aandacht voor de gezondheid, het milieu en sociale rechtvaardigheid, visualiseert made in green deze driedubbele garantie ten behoeve van de eindgebruiker.

Na de certificering heeft Mango nog een verdere stap gezet in dit domein. De chemische bestanddelen van alle textielartikelen en accessoires werden in laboratoria gecontroleerd en hun leveranciers zijn gecertificeerd door Auren consultancy, gebaseerd op de Code van Sociale verantwoordelijkheid van de MANGO Groep.

Op dit ogenblik zijn er al veel bedrijven met made in green gecertificeerde producten in Europa. Naast Centexbel in België zijn de technologische textielcentra, Aitex in Spanje en Shirly-BTTG in Groot-Brittannië geaccrediteerd voor de certificatie volgens made in green.

Volgens Vicente Aznar, voorzitter van AITEX en oprichter van het label werd “het made in green label gecreëerd op vraag van de huidige maatschappij die begaan is met de gezondheid van de consument, de rechten van de mens en het milieu. We willen steeds meer weten of ons textiel aan deze eisen voldoet. Producten met een duurzaamheidgarantie zijn een duidelijk engagement in de toekomst ".

Lees meer over Made in Green
Voor meer informatie, contacteer Stijn Devaere sdv [at] centexbel [dot] be