Language

Textiel in zee met FMC

In 2010 werd Flanders Maritime Cluster (FMC) opgericht om de mariene en maritieme bedrijvigheid te promoten, te ontwikkelen en te valoriseren.

Maritiem textiel: een zee van mogelijkheden!

Dankzij de mondialisering en toenemende exploitatie van activiteiten op en rond de zee is de mariene en maritieme industrie een zeer interessant en groeiend toepassingsdomein voor flexibele en rigide textiel- en composietmaterialen. Diverse textiel- en textielgebaseerde producten kunnen gebruikt worden bij waterbouw, scheeps- en containerbouw, maritiem transport, bestrijding van (olie)bevuiling op zee, energiewinning (windenergie, golfslag, …), oliewinning op zee, visserij en visbouw, brandbestrijding op zee, kustbescherming, speciale beschermingsmiddelen, zoals kleding.

Bewust van de groeimogelijkheden van dit bijzondere marktsegment, organiseerden Centexbel, FMC en Jan Decock op 8 december een eerste netwerkmeeting tussen de FMC-leden (waaronder de grote baggerbedrijven DEME en J.DENUL) en textielbedrijven die interesse (kunnen) hebben in maritiem textiel.

Samenwerking leidt tot innovatieve producten

De FMC-bedrijven zijn ervan overtuigd dat een nauwe samenwerking met dynamische textielbedrijven zal leiden tot innovatieve technische textielproducten voor mariene en maritieme toepassingen.

Dit netwerk wil ook een INTERREG-project (Noord Frankrijk en Vlaanderen) rond maritiem textiel lanceren.

Bekijk hieronder de presentaties van 8/12/2012...

... en vaar met ons mee

En indien ook u overtuigd bent om met ons in zee te gaan, neem contact op met Bob Vander Beke (bvb [at] centexbel [dot] be – 0475/524150).