Language

Nieuws

Nederlandse rechter oordeelt dat de Kaisr Original een kopie is van de Lamzac

De hype van 2016, de Lamzac®, wordt verkocht door Fatboy. In april kwam een gelijkaardig product op de markt, de Kaisr, die in een crowdfunding op Indiegogo meer dan 4 miljoen euro ophaalde (!). Fatboy trok naar de rechtbank, die in kortgeding een uitspraak deed: men oordeelde dat de Kaisr Original niet zo origineel was ten opzichte van de Lamzac®. Ook in hoger beroep in juli trok de Lamzac® aan het langste eind.

Openbedrijvendag in beelden

Innovatie-overleg met Philippe Muyters

Op donderdag 22 september 2016 vond op het kabinet van Vlaams minister Philippe Muyters, bevoegd voor Werk, Economie, Innovatie en Sport, een overleg plaats tussen een delegatie van Centexbel/Fedustria met de minister.

MOTEX wint innovatieprijs op Health&Care 2016

motex.pngTijdens de Health&Care vakbeurs in Flanders Expo - Gent, ontving het MOTEX onderzoeksproject waaraan Centexbel deelneemt, op 30 september 2016 de prijs van de vakjury in de categorie INNOVATIE uit handen van Minister Jo Van Deurzen.

logo_healthcare_nl_0.png

Online Kompas - tool to start your online business

The tool that we have developed, called the online compass, has been presented during the closing event on September 22, 2016 and can now be downloaded :

Powerweave

Powerweave: interview met Virginie Canart

Oeko-Tex over PBM en speciale artikelen

Eind juni 2016 publiceerde de OEKO-TEX® Association twee aanvullingen op de bestaande productportefeuille: een geüpdatete versie van de bestaande bijlage voor “Speciale artikelen” en een nieuwe bijlage voor “Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) en materialen voor PBM (die ook gelden voor militaire kleding en uniformen vergelijkbaar met PBM”.

Biobased PLA yarns with high mechanical properties

Every year, the production volume of biobased polymers is strongly growing. In the product group of biobased polymers, polylactic acid or PLA offers the best application perspectives to the textile industry in the medium term. Its increasing implementation goes hand in hand with both adapted polymer formulations for specific application and adjusted processing conditions.

Factory of the Future Award 2017: kandidaat?

Op 2 februari 2017 komt het kruim van de Belgische industrie voor de 3de maal bijeen om de Factory of the Future Awards uit te reiken.

Roadtrip West-Vlaanderen Najaar 2016

De POM West-Vlaanderen samen met de sectorfederaties Fedustria en essenscia nodigen u uit op de roadtrip West- Vlaanderen: ‘Trots op onze maakindustrie!’.

Maak kennis met zes toekomstgerichte maakbedrijven uit de sectoren kunststof, textiel, hout & meubel. Deze bedrijven vinden zichzelf voortdurend opnieuw uit en maken het verschil in een competitieve wereld.

Elk bedrijfsbezoek bestaat uit een voorstelling en een rondleiding in het bedrijf, gevolgd door een nabespreking met vraag en antwoord. Het bezoek start om 9.30u en eindigt om 12.15u met een broodjeslunch.