Language

Nieuws

Roadtrip West-Vlaanderen Najaar 2016

De POM West-Vlaanderen samen met de sectorfederaties Fedustria en essenscia nodigen u uit op de roadtrip West- Vlaanderen: ‘Trots op onze maakindustrie!’.

Maak kennis met zes toekomstgerichte maakbedrijven uit de sectoren kunststof, textiel, hout & meubel. Deze bedrijven vinden zichzelf voortdurend opnieuw uit en maken het verschil in een competitieve wereld.

Elk bedrijfsbezoek bestaat uit een voorstelling en een rondleiding in het bedrijf, gevolgd door een nabespreking met vraag en antwoord. Het bezoek start om 9.30u en eindigt om 12.15u met een broodjeslunch.

De Blauwe cirkel is rond

Naar aanleiding van het slot van het traject "De Blauwe Cirkel" stellen wij u graag de brochure voor met de eindresultaten van dit project.

URBANREC - persbericht Ovam

Grofvuil is een belangrijke restafvalstroom die quasi steeds in huisvuilverbrandingsinstallaties of op stortplaatsen eindigt. Zelfs in Vlaanderen, dat een sterk sorteerbeleid kent en waar het principe ‘de vervuiler betaalt’ rigoureus wordt toegepast, produceert de gemiddelde burger nog steeds 30 kg grofvuil per jaar (goed voor bijna één vijfde van de hoeveelheid restafval).

Verdient uw bedrijf een Factory of the Future Award?

Heeft uw bedrijf de voorbije jaren doorbraken gerealiseerd binnen de zeven Made Different-trajecten? En verstevigde u daarmee uw (internationale) concurrentiepositie? Waarom dan niet meedingen naar de Factory of the Future Awards 2017?

NBN Awards 2016 - second NBN 'Thank You!’ Event 

Like last year, NBN recognises the four experts who have been most actively involved in standardisation by presenting them with an award. Every expert can nominate him or herself for one of the four award categories.

Check the rules here.

When?

Thursday 24 November 2016 at 6 pm

Where?

Van der Valk Hotel Brussels Airport

Opgelet voor frauduleuze IPR facturen

Er is een duister kantje aan het nemen van intellectuele eigendomsrechten zoals patenten en merken. Op een bepaald moment worden die patenten of merken immers gepubliceerd en publiek in een databank.

Dat is het ogenblik waarop een resem obscure bedrijfjes (vooral uit Oost-Europa, maar ook wel eens een keer uit de USA of Nederland) u een brief sturen, met een uitnodiging tot betaling van een factuur, zodat uw merk of patentrecht wordt gepubliceerd in hun niet-officiële database. Dit is je reinste zwendel natuurlijk. Maar helaas een zwendel waartegen Europa niets kan inbrengen.

UEFA ceremony carpet printed in Flanders

euro_2016_0.jpg

FloorPromotion by S-Print NV, a Flemish SME located in Deinze, has printed the blue UEFA ceremony carpet with the UEFA Euro 2016 logo, that is used in the players' tunnel and during the national anthems.

Centexbel CE-certified the carpet, that also complied with the most stringent requirements of the OEKO-TEX® standard 100- class 1.

Dirt-repellent aprons in Danish award winning restaurant

Relae, the two-time winner of the Sustainable Restaurant Award, is certainly aware of the meaning of Life Cycle Analysis, if we look at the approach of the co-owners Kim Rossen and chef Christan Puglisi regarding dirt repellent aprons!

Hightech textiles enhance sustainability

Nieuwe MED richtlijn omgezet in Belgische wetgeving

Europese Richtlijnen worden regelmatig gereviseerd om beter aan te sluiten op de veranderende realiteit en/of om onvolkomenheden te verbeteren.
Na een kleine twintig jaar was de huidige MED richtlijn 96/98EC toe aan een update. Na de publicatie van de nieuwe versie in het Officiële Dagblad van de Europese Unie op 28.8.2014 moest MED Richtlijn 2014/90/EU nog worden omgezet in nationale wetgeving.

CORE krijgt goede score van Agentschap Ondernemen

CORE, het project dat FEBEM samen met FEDERPLAST en CENTEXBEL opgestart heeft om kunststofrecyclage in Vlaanderen te bevorderen, kreeg een goede score van Agentschap Ondernemen. Een stimulans om door te gaan en de blik te verruimen.