Language

BIOHARV

Mechanische energie-regeneratoren (MER) zijn hulpmiddelen om hernieuwbare elektriciteit te produceren aangepast aan de lage stroomsterktebatterijen gebruikt in verschillende elektronische toestellen, zoals smartphones.

LogoProjets_GoToS3_BIOHARV_0.png

MER zijn gebaseerd op het gebruik van piëzo-elektrische materialen. In dit verband bieden de piëzo-elektrische biopolymeren (PA11, PLA) verschillende voordelen op het vlak van carbon footprint, kostprijs en vormgeving.

Op basis van de bestaande technieken voor kunststofverwerking en textielproductie kunnen 100% polymere MER producten worden ontwikkeld via multicomponente piëzo-elektrische textielstructuren. Deze hoogwaardige innovatieve producten openen interessante marktperspectieven voor de kmo’s in de grensregio.

BIOHARV heeft tot doel om in de regio de noodzakelijke kennis en expertise te ontwikkelen om 100% polymere MER prototypes te produceren en te karakteriseren. Het project zal de plaastelijke textiel- en kunststofverwerkende industrie begeleiden bij het implementeren van deze technologie.

BIOHARV groepeert de expertise van Mines Douai, ARMINES, UMons, Centexbel, UVHC en ULille1. De R&D acties van BIOHARV zullen zorgen voor een snelle ontwikkeling van MER prototypes. In de loop van het project worden de energieprestaties en duurzaamheid nog verder verbeterd. Er worden ook technische workshops gepland om de toepassing van 100% polymere MER te stimuleren en industriële partnerschappen aan te gaan.

interreg-france-wallonie-vlaanderen.png

Contactpersonen: 
Startdatum: 
01 Okt 2016
Einddatum: 
30 Sep 2020