Language

Technisch textiel

Technisch textiel: een bonte verzameling textielproducten met groeikansen

De toekomst van de Europese textielindustrie is nauw verbonden met de groeimogelijkheden van technisch textiel en met de hoge toegevoegde waarde van technische en complexe textielproducten.

geleidend weefsel

Dankzij hun hoge specialisatiegraad en de vele verschillende toepassingsdomeinen zijn producenten van technisch textiel minder onderhevig aan de scherpe mondiale concurrentie die het vooral van goedkopere massaproducten moet hebben.

Technisch textiel is een verzameling van diverse textielproducten en -materialen voor verschillende marktsegmenten die bijna allemaal met “TECH”-verzamelwoorden worden aangeduid volgens hun toepassing (bv. MEDTECH voor medisch textiel, BUILDTECH voor textiel in bouwtoepassingen, AGROTECH voor textiel gebruikt in de landbouwsector, PROTECH voor beschermende kleding, INDUTECH voor textiel in industriële toepassingen zoals filters…). Steeds meer sectoren zijn ervoor gewonnen de (combinatie van) interessante eigenschappen van technisch textiel, zoals lichtgewicht, sterkte, flexibiliteit, functionaliseringsmogelijkheden, akoestiek, recyclage… toe te passen in hun activiteiten en/of producten.