Language

Afscheid Roger Clarysse

Weverij Jules Clarysse NV meldt het overlijden van Roger Clarysse

Pittem, 9 maart 2011 – De Raad van Bestuur, het Directiecomité en alle medewerkers van de Weverij Jules Clarysse NV delen met diepe droefheid het overlijden mee van de heer Roger Clarysse. In 1962 kwam de heer Roger Clarysse aan het hoofd te staan van de Weverij Jules Clarysse NV. Onder leiding van Roger groeide het Pittemse bedrijf de afgelopen decennia uit tot de meest toonaangevende fabrikant van badstof en keukentextiel. Roger Clarysse is dinsdagavond overleden, hij werd 78 jaar.

rogerclarysse.JPGRoger Clarysse werd geboren in 1932. In 1962 kwam Roger Clarysse aan het hoofd te staan van de Weverij Jules Clarysse NV. Het familiebedrijf, opgestart in 1935 door Jules Clarysse samen met zijn zonen, groeide de voorbije jaren uit tot één van de Europese marktleiders inzake badweefstoffen. Roger stond vanaf 1962 aan het hoofd van het bedrijf, in 1997 gaf hij de dagelijkse leiding van het bedrijf over aan zijn zonen Luc en Bernard, die vandaag nog steeds actief zijn. Weverij Jules Clarysse NV is gespecialiseerd in de productie van bad- en keukentextiel. Door doelgerichte investeringen is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met méér dan 250 werknemers en een dagelijkse productie van 100.000 handdoeken.

In de laatste jaren krijgt de firma meer en meer erkenning voor de productie van ecologisch en ethisch geïnspireerde producten, zoals badstof met sojavezels alsook met gerecycleerd katoen, fair trade en biohanddoeken. Eind vorig jaar heeft het bedrijf als eerste fabrikant de C2C-handdoeken op de markt gebracht.

Vorig jaar werd het Pittemse bedrijf ook laureaat van de Vlaamse prijs 'Grenzeloos Gebruik' voor zijn inspanningen om ecologisch te produceren met een minimum aan afval.

Roger was sociaal bewogen. Zo was hij 35 jaar lang bestuurslid van de plaatselijke basisschool, en zetelde hij méér dan 20 jaar in de OCMW-raad. Roger Clarysse werd 78 jaar.

Centexbel en zijn medewerkers betuigen de familie en vrienden van de heer Clarysse hun oprechte medeleven.

Jan Laperre
directeur-generaal