Polymeren spelen een zeer belangrijke rol in onze samenleving. Biopolymeren zijn een onmisbare schakel in het streven naar duurzaamheid. De ontwikkeling van nieuwe biogebaseerde bouwstenen en polymeren zorgt voor een boost in mogelijke toepassingen en een shift in materialen.

Programma

Verwelkoming

Isabel De Schrijver - Centexbel


Biopolymeren, innovaties van het voorbije jaar

Sander De Vrieze - Centexbel

Sander bespreekt de huidige ontwikkelingen, innovaties en trends rond biopolymeren op basis van de grootste nieuwigheden van het voorbije jaar en de vrijgekomen patent publicaties


SeaBioComp - Ontwikkeling en demonstratie van duurzame biogebaseerde composieten voor marine toepassingen

Ruben Geerinck - Centexbel

Ontwikkeling en de productie van een aantal experimentele composieten gebruikt makend van innovatieve, volledig bio gebaseerde thermoplastische materialen. De invloed op marine ecosystemen wordt hierbij ook nagegaan.


Biopolymeren in de kledingindustrie - case NOOSA

NOOSA demonstreert de toepassing van PLA (Polylactic Acid) in textielvezels voor de kledingindustrie. Dankzij het gepatenteerde recyclingproces brengt NOOSA circulariteit in de industrie en zorgt ervoor dat elk teruggewonnen kledingstuk weer wordt omgezet in een 100% nieuwe vezel. De oplossing bestrijdt niet alleen afval van eindgebruikers, maar ook overproductie, defecten en verliezen in de textielwaardeketen.

Luna Aslan - Noosa


Het bereiken van speciale effecten in biopolymeren met behulp van biobased materialen

Het verhogen van het gehalte duurzame grondstoffen in polymeren en de additieven die we daarin gebruiken leiden naar een duurzame toekomst. Het vervangen van polymeren die uit olie worden gemaakt voor hun duurzame identieke equivalent is vaak goed te doen, maar wat doen we als dat niet zo makkelijk gaat? En wat doen we als we meer willen dan alleen vervangen?

Wouter Vogel - Croda


Luminy® PLA: A bioplastic with a broad range of applications

Luminy® PLA is the bioplastic of choice for many brand owners who are looking for a solution to meet their increasingly demanding requirements for sustainability and performance. Some examples of versatile application of PLA are rigid and flexible packaging, 3D printing, nonwoven based tea bags and coffee pads and more durable applications requiring high heat stability. Next to being recyclable, it offers additional end-of-life options for applications where biodegradability is preferred.

Vladislav Jašo - Total-corbion

Tarieven en voorwaarden

Centexbel leden: 100 euro

Andere deelnemers: 120 euro

kmo-portefeuille 

Registratienummer Centexbel DV.O101549

Uw inschrijving is enkel geldig na ontvangst van onze elektronische bevestiging.
Na inschrijving ontvangt u een factuur voor de betaling, inclusief 21% BTW. Eventuele annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren. Bij annuleringen na 5 dagen voor aanvang van de sessie wordt geen terugbetaling voorzien. Deelnemers kunnen zich ten allen tijde door een andere persoon laten vervangen. In dit geval worden geen extra kosten aangerekend. Gelieve wel de naamsverandering door te geven.