Programma

Met de jaarlijkse horizonverkenning houdt Centexbel de kledingindustrie op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in "kleding" en "textiel voor kleding". Naast terugkerende thema’s zoals patenten, normen & wetgeving en OEKO-TEX® updates, krijgt u informatie over de actuele trends in de kledingwereld. Zo verneemt u in deze editie meer over Circletex & bAwear, de EU Product Environmental Footprint Category Rules (PEFCr), de mogelijkheden om het productpaspoort te digitaliseren en stellen we u het Herewear project voor. 

Opnieuw een programma dat u niet wil missen!

We starten met een broodjeslunch om 11u.45 tot 12u.15

Programma

Inleiding

Kris Van Peteghem, Fedustria


Innovaties in kledingtextiel van het voorbije jaar

Sander geeft in zijn presentatie een overzicht van de grootste nieuwigheden en trends van het voorbije jaar in het domein van kledingtextiel.
Sander De Vrieze, Centexbel


Normenevoluties en wetgeving in het domein van kleding en kledingtextiel

Het afgelopen jaar werden veel normen met betrekking tot productveiligheid en duurzaamheid ontwikkeld en gepubliceerd of staan op het punt gepubliceerd te worden. Edwin geeft een update van deze normevoluties en de wetgeving hieromtrent.
Edwin Maes, Centexbel    


OEKO-TEX®: onze jaarlijkse update

Overzicht van de jaarlijks aanpassingen van de eisen en limietwaarden in de STANDARD 100 by OEKO-TEX® en in STeP by OEKO-TEX®.
Dirk Weydts, Centexbel


Duurzaamheid in de praktijk - Circletex & bAwear score

Circletex: het Belgische valorisatie systeem voor einde leven textiel stromen.
bAwear score: een nieuwe eco footprint calculatie tool voor KMO’s.
Jo Van Landeghem, Creamoda


Product Environmental Footprint (PEF) – potential way to compare sustainability of products

PEF is a methodology to evaluate the environmental footprint of products following similar calculation rules at the EU level. The apparel & footwear PEF category rules (A&F PEFCR) develops specific rules for the Apparel & Footprint industry based on selected 16 impact indicators.
Linda Hornakova, Euratex


Digitaal product paspoort en traceerbaarheid

Jan licht het Europese stuk toe, rondom digitaal product paspoort en ontwikkelingen van traceerbaarheid op Europees niveau. Jeanet licht de traceerbaarheids systemen toe en wat er nodig is om de transitie verder te brengen richting een traceerbare textielketen.
Jan Merckx, GS1 & Jeanet van der Stoel, Groenendijk Bedrijfskleding


Herewear: Lokaal, circulair en biogebaseerd textiel

Lien stelt het Europees project Herewear voor. Het doel van dit project is het ondersteunen van de opbouw van een Europees ecosysteem voor lokaal geproduceerde, circulaire kledij uit biogebaseerde bronnen. Dit omvat onder andere de ontwikkeling van kledij gemaakt uit polymelkzuur (PLA).
Lien Van der Schueren, Centexbel


Afsluiting

Kris Van Peteghem, Fedustria

Tarieven en voorwaarden

Centexbel leden: 100 euro

Andere deelnemers: 120 euro

kmo-portefeuille 

Registratienummer Centexbel DV.O101549

Uw inschrijving is enkel geldig na ontvangst van onze elektronische bevestiging.
Na inschrijving ontvangt u een factuur voor de betaling, inclusief 21% BTW. Eventuele annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren. Bij annuleringen na 5 dagen voor aanvang van de sessie wordt geen terugbetaling voorzien. Deelnemers kunnen zich ten allen tijde door een andere persoon laten vervangen. In dit geval worden geen extra kosten aangerekend. Gelieve wel de naamsverandering door te geven.