Programma

Testmogelijkheden voor textiel en kunststoffen in het brandlabo

Centexbel biedt een hele reeks brandtesten aan. In deze presentatie geeft Mike een algemeen beeld van frequent voorkomende testen in het brandlabo.

Mike De Vrieze, Centexbel


Brandtesten vereist in verschillende Europese wetgevingen

In deze presentatie geven we uitleg bij de brandtesten die vereist zijn voor producten in de bouwproductenverordening, de uitrusting van zeeschepen en de burgerlijke luchtvaart.

Jo Wynendaele, Centexbel


Nieuwe wetgeving rond brandveiligheid op komst in het Verenigd Koningrijk

De Britse brandwetgeving werd voor het laatst herzien in 1988. Sindsdien werden er wel pogingen gedaan om de wet aan te passen, maar deze raakten nooit verder dan een draft-versie. De brand in de Grendfelltoren in 2017 is nu de aanleiding voor een grondige herziening van deze oude wet. Met deze presentatie geven we jullie wat meer achtergrond en de tijdslijn van dit proces.

Kris Vermoesen, Fedustria


Een "gerechtje" brandvertrager

Als alternatief voor de huidige synthetische brandvertragers bespreken we de performantie van biogebaseerde brandvertragers en de modificatie van de biogebaseerde grondstoffen. Dit terloops als een uitgebreid 3-gangenmenu.

David De Smet, Centexbel


Flarex: beoordeling van alternatieve vlamvertragers voor interieurtoepassingen

In het Europese LIFE-FLAREX project werden verschillende vlamvertragers bekeken als alternatief voor gehalogeneerde vlamvertragers (met of zonder antimoonoxide) en formaldehyde-vrijstellende behandelingen. Hierbij werd gefocust op verschillende eindtoepassingen: bedlinnen, matrastijk, meubelstof en gordijnen. Naast een beoordeling van het vlamvertragend vermogen van de alternatieven, werden ook een risicobeoordeling en LCA/LCC studies uitgevoerd en werd nagegaan of deze vlamvertragers al of niet in de huid kunnen doordringen. Tijdens deze presentatie bespreekt Ine de belangrijkste resultaten van het LIFE-FLAREX project.

Ine De Vilder, Centexbel
 

Tarieven en Voorwaarden

Centexbel leden: 100 euro

Andere deelnemers: 120 euro

kmo-portefeuille 

Erkenningsnummer Centexbel DV.O101549

Uw inschrijving is enkel geldig na ontvangst van onze elektronische bevestiging.
Na inschrijving ontvangt u een factuur voor de betaling, inclusief 21% BTW. Eventuele annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren. Bij annuleringen na 5 dagen voor aanvang van de sessie wordt geen terugbetaling voorzien. Deelnemers kunnen zich ten allen tijde door een andere persoon laten vervangen. In dit geval worden geen extra kosten aangerekend. Gelieve wel de naamsverandering door te geven.