In de markt zijn al diverse geleidende materialen te vinden, maar er zijn nog verschillende obstakels die overwonnen moeten worden om een hogere marktinzetbaarheid te garanderen. Zo is het vinden van een goede balans tussen een hoge conductiviteit en een eenvoudige verwerking onontbeerlijk. Tijdens deze sessie wordt dieper ingegaan op mogelijke oplossingen om deze problemen aan te pakken.

Programma


Geleidende kunststoffen en textiel: mogelijkheden en uitdagingen

Isabel De Schrijver, Centexbel

Kunststoffen en textiel zijn van nature isolerende materialen. Nochtans is het voor een aantal toepassingen nuttig om ook deze materialen geleidend te maken. In deze presentatie tonen we een aantal mogelijkheden, maar ook uitdagingen om kunststoffen en textielmaterialen geleidend te maken

PEDOT-based conductive polymer for thermoelectric applications (EN)

Jun Yin, Centexbel

Jun Yin will present the development of a technology that generates electricity from low temperature (<200°C) heat sources to charge batteries, used for communication devices. 

Ontwikkeling van nieuwe geleidende materialen voor extrusietoepassingen

Stijn Corneillie | Sofie Huysman, Centexbel

Voorstelling van 2 onderzoeksprojecten rond  garenextrusie (Tecmat) en 3D printing (Smart3D) waarin geleidende materialen worden ontwikkeld voor "smart textiles" toepassingen. 

Conductiviteit in textielcoatings

Pol Paelinck, Centexbel

Hoe maakt men geleidend textiel? Deze presentatie zal daarop een antwoord bieden voor zowel elektrisch geleidend textiel, als verwarmend textiel. Ook zullen de mogelijke toepassingen en de mogelijke valkuilen besproken worden. 

Tarieven en Voorwaarden

Centexbel leden: 100 euro

Andere deelnemers: 120 euro

kmo-portefeuille 

Registratienummer Centexbel DV.O101549

Uw inschrijving is enkel geldig na ontvangst van onze elektronische bevestiging.
Na inschrijving ontvangt u een factuur voor de betaling, inclusief 21% BTW. Eventuele annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren. Bij annuleringen na 5 dagen voor aanvang van de sessie wordt geen terugbetaling voorzien. Deelnemers kunnen zich ten allen tijde door een andere persoon laten vervangen. In dit geval worden geen extra kosten aangerekend. Gelieve wel de naamsverandering door te geven.