Plastics characterisation, processing & recycling

Researching the recyclability of PVB from industrial plane glass waste for new industrial applications.
Kortrijk
Researcher "Plastic characterisation, processing & Recycling"
Deze cursus geeft een dieper inzicht in het hoe en waarom van het spuitgietproces. Deze cursus is vooral een diepgaande theoretische uiteenzetting van het spuitgietproces, verbonden met praktische voorbeelden.
De cursus biedt een overzicht van de verschillende onderdelen en functies van de compoundeerlijn. We verdiepen ons eveneens in de belangrijkste processen, parameters en problemen. Het praktisch gedeelte zorgt voor een duidelijke meerwaarde door de onmiddellijke toepassing van de theorie. Deze cursus
Inzicht in het extrusieproces. Bespreking van de verschillende onderdelen en procesparameters. Veel voorkomende problemen en mogelijke oplossingen. Typische kunststoffen voor folie-extrusie.
Inzicht in de eigenschappen van kunststoffen. Wat is extruderen? Waarom drukopbouw? Bespreking van de verschillende onderdelen, zoals verwarming, zeven, schroef e.a. Werking van de extruder en invloed van de verschillende parameters. Opsporen van extrusieproblemen. Kunststoffen en hun eigenschappen
Deze tweedaagse cursus biedt een overzicht van de verschillende onderdelen en functie van de spuitmachine. we verdiepen ons eveneens in het spuitgietproces, de spuitgietparameters, de matrijzen en mogelijke spuitgietfouten. Het praktisch gedeelte zorgt voor een duidelijke meerwaarde door de
Wat zijn kunststoffen? Wat kan ik er mee aanvangen? Wat zijn de belangrijkste verwerkingstechnieken voor het produceren van kunststof onderdelen? Wilt u meer over weten? Dan is deze cursus wat u zoekt.
Inleiding tot de structuur van kunststoffen en polymeren : structuur, oorsprong, classificatie, reologie, eigenschappen, kunststoffamilies en additieven.
Polybrominated diphenyl ethers (PBDEs) and Polybrominated biphenyls (PBBs) are part of the molecules that have been used in great quantities to add flame retardant properties to electric and electronic plastic equipment. The European directive on waste treatment (2012/19/UE) imposes a selective treatment on plastics containing bromated flame retardants (RFB), after extraction of non-bromated plastics. These plastics cannot be recycled, buried or exported without a prior treatment guaranteeing that the targeted molecules have been eliminated.