Biomaterialen

Biocomposieten hebben het voordeel heel licht te zijn. Helaas bemoeilijkt de grote variatie in vezeleigenschappen een robuust ontwerp en kan hun intrinsieke vochtgevoeligheid aanleiding geven tot vroegtijdige degradatie. Het BREPLA project heeft tot doel de materiaalkennis verder te ontwikkelen en te verspreiden die vereist is voor een succesvolle toepassing van biocomposieten in een groeiend aantal eindproducten.

De COVID-19 pandemie leert ons het hoofd te bieden aan de uitbraak van virussen die zich via de lucht verspreiden. De “lessons learned” worden opgemaakt zodat acties kunnen ondernomen worden om de geïdentificeerde pijnpunten zo goed mogelijk op te lossen.

Het Interreg NWE project CurCol onderzoekt het economisch potentieel voor de productieketens van regionaal geproduceerde planten tot kleurstoffen in plastic en papieren verpakkingen.

BIOGEARS is een innovatief project dat door de Europese Unie wordt gefinancierd in het kader van het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij en dat tot doel heeft om met behulp van een multitrofische benadering en nieuwe biogebaseerde waardeketens biobased gear-oplossingen te ontwikkelen voor het creëren van een milieuvriendelijke offshore-aquacultuursector.

The prestigious Global Bioplastics Award, presented annually at the end of the first day of the European Bioplastics conference, was won this year by Bio4Self, a consortium - co-ordinated by Centexbel - of research institutes and companies collaborating on a project to develop self-reinforced composites based on PLA fibres.

MarinaTex is a home compostable material designed as an alternative to single-use plastic films. The material is comprised of waste material from the fishing industry and sustainable algae.

The international trade publication bioplastics MAGAZINE is proud to announce the finalists for the 2019 Global Bioplastics Award. Known as the "Bioplastics Oskar", the award will be presented this year for the 14th time in succession.

Dit project heeft tot doel een methode te ontwikkelen om na te gaan of en in welke hoeveelheden genetische gemodificeerde katoenvezels aanwezig zijn in een textiel.

Innovatieve verpakkingsfolies en -textiel op basis van biogebaseerde co-polymeren en coatings met een “einde levensduur” op maat

cover Cure and Care brochure

Cure & Care textiel is ontworpen om de patiënt te genezen, om zijn/haar comfortbeleving te verhogen en om het werk van gezondheidswerkers en medisch personeel te verbeteren. In deze brochure tonen we u enkele recente Centexbel ontwikkelingen op het vlak van textiel voor gezondheid, comfort en