De tweejaarlijkse essenscia Innovation Award is de meest prestigieuze prijs voor industriële innovatie in België. Met deze innovatiewedstrijd wil essenscia de vele innovaties in de Belgische industrie in de kijker zetten en bedrijven stimuleren om te blijven investeren in vernieuwende en duurzame producten en toepassingen.

De competitie staat open voor alle industriële ondernemingen in België. Bij de beoordeling van de innovatieprojecten houdt de jury rekening met verscheidene criteria zoals de link met chemie, kunststoffen en life sciences, de bijdrage aan duurzame ontwikkeling, de strategie voor het beheer van intellectuele eigendom en de toegevoegde waarde voor de Belgische economie.

De winnaar van de essenscia Innovation Award ontvangt een geldprijs van 30.000 euro.

Dit jaar krijgt de Innovation Award een bijzonder cachet omdat essenscia, de Belgische federatie van de chemie, kunststoffen en life sciences, in 2019 haar honderdjarig bestaan viert. Met uw deelname levert u dan ook een gewaardeerde bijdrage aan een eeuw boordevol innovatie.

De prijsuitreiking vindt plaats op 2 april 2019 in het Paleis der Academiën in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid. 

Download de brochure met het wedstrijdreglement