Language

Centexbel

Centexbel, Textile Competence Centre

Centexbel werd in 1950 opgericht onder impuls van Fedustria om de concurrentiepositie van de Belgische textielbedrijven duurzaam te versterken.

Om deze opdracht te vervullen, biedt Centexbel als collectief onderzoekscentrum de textielbedrijven een uitgebreide reeks activiteiten aan, zoals onderzoek & ontwikkeling, testen, certificatie, advies en opleidingen.

Centexbel staat garant voor:

  • onafhankelijk en objectief advies
  • de expertise van 160 hoogopgeleide medewerkers
  • een sectoroverschrijdend en internationaal kennisnetwerk
  • een focus op duurzame ontwikkeling
  • praktische ondersteuning
  • partnership
  • een open aanpak

In 2014 werd het Vlaams Kunststofcentrum VKC een afdeling van Centexbel, waardoor de expertise en dienstverlening werd uitgebreid naar de sector van de kunststofverwerkers.

Wat staat er op de agenda 2017?

Ook dit jaar bieden Centexbel en VKC-Centexbel een ruime waaier aan Horizonverkenningen, Ontbijtsessies, Workshops, Opleidingen, Seminaries en Conferenties.

horizonverkenning Kunststoffen

28 maart 2017 van 12u tot 15u in Centexbel-VKC Kortrijk
Ctbhorizonverkenning.png

Hoe maken we kunststoffen (nog) performanter?

Kunststoffen bezitten interessante eigenschappen zoals sterkte, impactweerstand, lichtgewicht, vormvrijheid en corrosieweerstand en worden daarom vaak in diverse uitvoeringsvormen gebruikt en toegepast in talrijke domeinen.

Programma en online inschrijven

Op onze webagenda vindt u het volledige overzicht zodat u nu al die events kunt vastleggen die u voor geen geld zou willen missen. De definitieve programma's worden ten laatste één maand voor datum gepubliceerd.

WCC2017_banner.jpg

Unitex, Centexbel and Fedustria organise the sixth World Carpet Congress
... Read more ...

Foto van de maand

March 2017

PE-PVB-1754-90-10-2.5-006_0.png
Blend of polypropylene (PP) and Polyvinyl butyral (PVB) a polymer mainly used in the production of laminated safety glass

Wil je alle foto's bekijken: Klik hier

Roadtrip "Trots op onze Maakindustrie

"Trots op onze Maakindustrie": Roadtrip van POM West-Vlaanderen, Fedustria en essenscia met medewerking van Centexbel/VKC

focus-wtv.png

Een reportage van Focus/WTV