Language

Centexbel

Centexbel, Textile Competence Centre

Centexbel werd in 1950 opgericht onder impuls van Fedustria om de concurrentiepositie van de Belgische textielbedrijven duurzaam te versterken.

Om deze opdracht te vervullen, biedt Centexbel als collectief onderzoekscentrum de textielbedrijven een uitgebreide reeks activiteiten aan, zoals onderzoek & ontwikkeling, testen, certificatie, advies en opleidingen.

Centexbel staat garant voor:

  • onafhankelijk en objectief advies
  • de expertise van 160 hoogopgeleide medewerkers
  • een sectoroverschrijdend en internationaal kennisnetwerk
  • een focus op duurzame ontwikkeling
  • praktische ondersteuning
  • partnership
  • een open aanpak

In 2014 werd het Vlaams Kunststofcentrum VKC een afdeling van Centexbel, waardoor de expertise en dienstverlening werd uitgebreid naar de sector van de kunststofverwerkers.

"Trots op onze Maakindustrie": Roadtrip van POM West-Vlaanderen, Fedustria en essenscia met medewerking van Centexbel/VKC

focus-wtv.png

Een reportage van Focus/WTV

Wat staat er op de agenda 2017?

Ook dit jaar bieden Centexbel en VKC-Centexbel een ruime waaier aan Horizonverkenningen, Ontbijtsessies, Workshops, Opleidingen, Seminaries en Conferenties.

Op onze webagenda vindt u het volledige overzicht zodat u nu al die events kunt vastleggen die u voor geen geld zou willen missen. De definitieve programma's worden ten laatste één maand voor datum gepubliceerd.

2017_healthcongress-heading_1_0.png

Centexbel en Fedustria organiseren op 7 en 8 februari 2017 het tweede Europese congres rond textielinnovaties voor toepassingen in de zorgsector
... Lees meer ...

WCC2017_banner.jpg

Unitex, Centexbel and Fedustria organise the sixth World Carpet Congress
... Read more ...

Foto van de maand

January 2017

Patecs-003_0.png
No, this is not the new hairdo of a political leader! This image is taken in the framework of Patecs, a Cornet project, aimed at improving the adhesion between sensor textiles and their protective coating.

Wil je alle foto's bekijken: Klik hier