Bepaalde toepassingen vereisen een kledingstuk met een sluitsysteem dat bij zware belasting steeds gesloten blijft en dat zonder geluid kan worden geopend en gesloten.

Voor de zesde keer organiseerde het NBN op Thanksgiving Day zijn Thank You Event. In Bozar in Brussel werden tijdens deze feestelijke avond vier Belgische experten en 1 NBN partner extra in de bloemetjes gezet.

UK extends acceptance of certain products meeting EU requirements and markings on the market in Great Britain for a further 2 years, until 31 December 2024.This intends to provide businesses with flexibility and choice on how to comply with product regulations.

The invention solves the problems caused by the multitude of movable rods inside mould cavities.

Centexbel ontwikkelde en integreerde 2 stresssensoren in een slim kledingstuk. Deze prototypes worden nu onderworpen aan klinische tests.

Na bijna vier jaar project zijn wij erin geslaagd verschillende soorten biogebaseerde composieten te ontwikkelen met behulp van vier verschillende processen. Deze materialen worden verwerkt met soortgelijke technieken als conventionele composieten op fossiele basis, hun mechanische eigenschappen zijn veelbelovend en hun milieueffect op het mariene milieu is geringer dan dat van conventionele materialen.

De uitvinding betreft cleanroomoveralls met een verminderd risico van besmetting van de omgeving van de cleanroom, terwijl de cleanroomoveralls veilig en/of comfortabel zijn om te dragen. De cleanroomoveralls hebben een goed gecontroleerde binnenomgeving die goede en gecontroleerde werkomstandigheden creëert voor de gebruiker die de cleanroomoverall draagt.

Nieuw! Centexbel is door Wallonië erkend als dienstverlener voor intellectuele eigendomscheques.

Een opgerold tapijt is volumineus, zwaar, lang, en daarom bijna onmogelijk te hanteren door een enkele pakketbezorger. De langwerpige vorm maakt het moeilijk om een opgerold tapijt tussen alle andere pakjes in een bestelwagen te schikken. Bijgevolg is de onlineverkoop van een tapijt praktisch niet haalbaar, omdat daarvoor een gespecialiseerde leveringsdienst nodig is.

Watergebaseerde, brandvertragende samenstelling en verbeterde methode om brandvertragende eigenschappen te verlenen aan materialen op hout- en cellulosebasis die worden gebruikt in meubelen en de constructie van interieurobjecten.