Als onderdeel van zijn Roadmap to Excellence heeft het STeP by OEKO-TEX ®-programma een eenvoudige, gebruiksvriendelijke digitale tool ontwikkeld voor de koolstof- en watervoetafdruk.

Volgens een inspectiecampagne die de FOD Economie in 2020 in België heeft uitgevoerd, voldeden bijna vier op de vijf onderzochte kinderkledingartikelen niet aan de veiligheidsvoorschriften.

BeMicron's patent verlaagt de logistieke kosten voor cleanroomkledij

Sinds 21 april 2018 vallen beschermende kleding en handschoenen voor motorrijders onder de "(EU) 2016/425 Personal Protective Equipment" verordening en moeten ze dus gecertificeerd worden door een aangemelde instantie. Vanaf vandaag is Centexbel (aangemelde instantie #0493) geaccrediteerd om deze dienst aan te bieden aan fabrikanten en verdelers van beschermende motorkleding en -handschoenen.

Spanish entrepreneur Carmen Hijosa has developed a versatile material that brands worldwide use as an alternative to leather. Her pioneering textile uses a waste resource, can be produced with less environmental impact than cow leather and is both cruelty‑free and vegan.

AGC Glass Europe - based in Louvain-la-Neuve - filed a patent for a carbon-based hydrophobic coating for fabrics and the process thereof.

According to new study published in the Lancet (April 15) Covid-19 transmission is airborne.

Dit octrooi beschrijft een methode om textiele vloerbedekkingen te produceren, die gemakkelijk kunnen worden gerecycleerd om een groot deel van de materialen en interne/externe afvalstromen opnieuw te gebruiken in het productieproces van een nieuw artikel.

Via haar aankoopbeleid kan Vlaanderen een belangrijke hefboom zijn voor de inzet van kunststofrecyclaat. Een OVAM-studie, uitgevoerd door Centexbel-VKC levert voorstellen op om de afzet te bevorderen in negen bouwtoepassingen, waaronder pvc-raamprofielen, zonwering en isolatie. Die materialen en producten kunnen zonder kwaliteitsverlies of technische bezwaren gemaakt worden uit kunststofrecyclaat.