Centexbel breidt de reeks activiteiten als NBN sectoriële operator uit naar producten voor de bescherming van kinderen en biogebaseerde producten. Oproep voor experts uit de industrie.
Op 24 augustus 2018 trad de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van bedrijfsgeheimen in werking die bedrijven beter beschermt op het vlak van bedrijfsgeheimen.
Today, we are happy to issue the first DETOX TO ZERO by OEKO-TEX® report to production site of DesleeClama in Poland, a subsidiary of Bekaert Deslee of Waregem.
Een van de doorgangen aan de Dampoort van Gent, de Oktrooidoorgang leidt naar het Oktrooiplein, niets meer dan een graspleintje te midden van de drukke invalswegen naar de binnenstad. Waarom heten dit plein en deze doorgang zo, en heeft deze term iets te maken met het huidig gebruik ervan als synoniem voor patent? We zochten het even voor u uit.
ECHA has added eight new SVHCs to the Candidate List following the SVHC identification process with the involvement of the Member State Committee (MSC).
Op 27 juni 2018 schrijft de Standaard onder de headline “De Peuk, De Grootste Plasticplaag op het Strand”: “Jaar na jaar is de sigarettenpeuk wereldwijd de nummer één van de meest gevonden voorwerpen op een strand. En dat is vervelend want de filter van een sigaret bevat plasticdeeltjes en er is nog weinig geweten over de impact van de giftige stoffen in sigaretten. Desondanks is roken op Vlaamse stranden niet verboden.” Een verbod is één mogelijke maatregel om vervuiling in te dijken, maar Centexbel-VKC denkt nét iets verder en diende daarom een projectvoorstel in bij “Vlaanderen Circulair”
Arnaud Joset
Arnaud Joset volgt Philippe Lemaire op als de man achter de Octrooicel in onze afdeling in Grâce-Hollogne.
Tuesday, June 19, 2018 — Plastic Recyclers Europe and CENTEXBEL-VKC collaborated on the elaboration characterisation of recycled PE-LD pellets, which provides a framework for the quality assessment of the pellets. It aims at enhancing demand for recycled plastics by providing standardized methods to evaluate quality based on EU standards.
Gelezen in De Tijd van 1/6/2018 - Tom Michielsen "Tien jaar geleden was de fluweelweverij van Pascal Ghekiere op sterven na dood. Tot hij zijn machines ombouwde om er 3D-textiel mee te weven. Van opblaasbare surfplanken tot de breedste velcrodoeken ter wereld...." Een succesverhaal van een West-Vlaamse weverij dankzij innovatie, durf en samenwerking.
Stijn Steuperaert stelt Centexbels expertise voor in de opsporing en karakterisatie van gevaarlijke stoffen tijdens het International Nonwovens Symposium 2018 - 23 - 24 mei 2018 , Rome - Italië