Report on a successful and exciting industrial experience on Centexbel's circular braiding machine.

Le "polyester recyclé". Est-ce réellement écologique ? Ou s'agit-il uniquement d'une technique de marketing ?

Dit verslag heeft tot doel de kennis te verbeteren over de kansen en uitdagingen van recyclagetechnologieën voor textielafval, die op mondiaal en EU-niveau zijn ontwikkeld en worden toegepast.

Als onderdeel van zijn Roadmap to Excellence lanceerde het STeP by OEKO-TEX ®-programma een eenvoudige, gebruiksvriendelijke digitale tool voor de koolstof- en watervoetafdruk.

Flooring International patenteerde hun uitvinding van decoratieve panelen (imitatie van hout, natuursteen of keramiek) die antimicrobiële eigenschappen hebben, zeer slijtvast zijn en gemakkelijk schoon te maken.

Hoe kijken de chemische en kunstofsectoren aan tegen circulariteit aankijken en welke concrete stappen zetten ze om de wereld van chemie en kunststoffen te verduurzamen. VLAIO bedrijfsadviseur Rik Candries had een leerrijke babbel met Ann Verlinden, Karen Van Wesenbeeck en Wannes Libbrecht van Catalisti en Isabel De Schrijver van Centexbel. Twee organisaties die vanuit hun verbindende rol tussen de bedrijfs- en kenniswereld een brede kijk op de sector hebben.

De Kamer van Beroep van het EOB bevestigt dat volgens het Europees Octrooiverdrag (EOV) een in een octrooiaanvraag aangewezen uitvinder een mens moet zijn.

REIN4CED ontwikkelde en patenteerde een gloednieuw schokbestendig composietmateriaal.

Braziliaans bedrijft heeft een methode uitgevonden om textiel te behandelen tegen de vorming van micro-organismen die verantwoordelijk zijn voor kwalijke geurtjes.