De European Inventor Award is een eerbetoon aan uitvinders die met hun technische en wetenschappelijke vaardigheden bijdragen aan de vooruitgang, de economische groei en een beter leven.

Robert W Gore, die de Gore-Tex technologie uitvond toen hij voor het bedrijf van zijn vader in Maryland, VS, werkte, is op 83-jarige leeftijd overleden.

Innovaders? Dat zijn 10 ervaren innovatiepartners verspreid over evenveel sectoren. 10 sparringpartners die bedrijven inspireren, stimuleren, ondersteunen en bovenal helpen innoveren. Want the time is now!

De analyse van complexe monsters (voedselmonsters of monsters uit de natuur) toont aan dat microplastics de neiging hebben zich te verankeren in andere materialen, waardoor tijdrovende (bio)chemische zuiverings- en scheidingsprocedures nodig zijn.

Op 9 juli verstrekte Centexbel het eerste certificaat voor ademhalingsbescherming, na de uitbreiding van zijn certificatiebereik als Notified Body #0493.

Na de lancering op 5 mei van het "Covid-19 approved by Centexbel" wordt het certificaat uitgereikt aan steeds meer bedrijven!

Het European Technology Platform "Fibres, Textiles, and Clothing" lanceert een initiatief waarin bedrijven en kenniscentra samenwerken in een aantal specifieke domeinen of Strategische Programma’s.

Een aantal wijzigingen worden heel binnenkort van kracht in het kader van REACH en de POP-verordening. Centexbel helpt u met de vereiste testen!

In light of the evolving situation of the coronavirus outbreak in Europe, CEN, the European Committee for Standardization, after the urgent request from the European Commission, developed a new CEN Workshop Agreement on community face coverings, which is made available for free on June 17th, 2020

Following the audit of Centexbel by BELAC our certication scope in the field of "Product certification of personal protective equipment in the framework of CE-marking according to the regulation (EU) 2016/425 Personal protective equipment" is extended to respiratory protection.