Gertrude Kignelman selected 8 recently filed patents in the field of PPE.

Onlangs heeft CEN-CENELEC een nieuwe CEN-CENELEC Joint Technical Committee opgericht, CEN/CLC/JTC 23 Horizontal topics for Personal Protective Equipment (PPE). Het toepassingsgebied van de commissie is de normalisatie van producten die meer dan één type PBM product bevatten.

In 2021 en 2022 bezocht de FOD Economie winkels die zowel uitsluitend kleding verkopen alsook grootwarenhuizen. De FOD Economie controleerde de naleving van de technische vereisten van de veiligheidsnorm.

Het belastingkrediet voor onderzoek (crédit d'impôt recherche, of CIR) is een belastingregeling die is ontworpen om de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Franse bedrijven te ondersteunen.

Recycleren van textiel dat bestaat uit een mengsel van vezels, zonder de vezels in het mengsel overmatig te beschadigen, zodat ze kunnen worden hergebruikt in een nieuw textielartikel.

De textielbekleding die is ontwikkeld door Concordia Textiles heeft een beperkt gewicht van niet meer dan 800 g/m2, waardoor het uitermate geschikt is voor rotorbladen van windturbines.

The PEFC comprehensive guide empowers fashion brands and retailers to embrace responsible sourcing practices for MMCFs by emphasizing the importance of sustainable forest management.

Op 1 juni was er een aardverschuiving in de wereld van intellectuele eigendomsrechten: een Europees octrooi met eenheidswerking!

Ontex ontwikkelde sets absorberende wegwerpartikelen met kanalen, waarmee de gebruiker over verschillende soorten producten beschikt die aangepast zijn aan verschillende soorten activiteiten.

Met de Circular Business Awards wil het VBO ondernemingen belonen die met succes een circulair businessmodel omarmd hebben.