Today, we are happy to issue the first DETOX TO ZERO by OEKO-TEX® report to production site of DesleeClama in Poland, a subsidiary of Bekaert Deslee of Waregem.
Een van de doorgangen aan de Dampoort van Gent, de Oktrooidoorgang leidt naar het Oktrooiplein, niets meer dan een graspleintje te midden van de drukke invalswegen naar de binnenstad. Waarom heten dit plein en deze doorgang zo, en heeft deze term iets te maken met het huidig gebruik ervan als synoniem voor patent? We zochten het even voor u uit.
Op 27 juni 2018 schrijft de Standaard onder de headline “De Peuk, De Grootste Plasticplaag op het Strand”: “Jaar na jaar is de sigarettenpeuk wereldwijd de nummer één van de meest gevonden voorwerpen op een strand. En dat is vervelend want de filter van een sigaret bevat plasticdeeltjes en er is nog weinig geweten over de impact van de giftige stoffen in sigaretten. Desondanks is roken op Vlaamse stranden niet verboden.” Een verbod is één mogelijke maatregel om vervuiling in te dijken, maar Centexbel-VKC denkt nét iets verder en diende daarom een projectvoorstel in bij “Vlaanderen Circulair”
Arnaud Joset
Arnaud Joset volgt Philippe Lemaire op als de man achter de Octrooicel in onze afdeling in Grâce-Hollogne.
Tuesday, June 19, 2018 — Plastic Recyclers Europe and CENTEXBEL-VKC collaborated on the elaboration characterisation of recycled PE-LD pellets, which provides a framework for the quality assessment of the pellets. It aims at enhancing demand for recycled plastics by providing standardized methods to evaluate quality based on EU standards.
Gelezen in De Tijd van 1/6/2018 - Tom Michielsen "Tien jaar geleden was de fluweelweverij van Pascal Ghekiere op sterven na dood. Tot hij zijn machines ombouwde om er 3D-textiel mee te weven. Van opblaasbare surfplanken tot de breedste velcrodoeken ter wereld...." Een succesverhaal van een West-Vlaamse weverij dankzij innovatie, durf en samenwerking.
Stijn Steuperaert stelt Centexbels expertise voor in de opsporing en karakterisatie van gevaarlijke stoffen tijdens het International Nonwovens Symposium 2018 - 23 - 24 mei 2018 , Rome - Italië
CPSC - U.S. Consumer Product Safety Commission logo
De accreditatie van Centexbel door de US CPSC werd hernieuwd en is geldig tot 2020. De United States Consumer Product Safety Commission (CPSC) is een onafhankelijk agentschap van de US overheid. De CPSC promoot de veiligheid van consumentenproducten door "onredelijke risico's" op letsels aan te pakken (coördinatie van terughaalacties, evaluatie van producten die onderwerp zijn van klachten door klanten of industriële verslagen, enz.) door uniforme veiligheidsnormen te ontwikkelen (zowel verplichte als vrijwillige normen) en door onderzoek uit te voeren naar productgerelateerde ziekten en
Vanaf 1 April 2018 wordt alle textiel gemaakt van organisch katoen of met onderdelen uit organisch katoen getest op genetische gemanipuleerde organismen (GMO) in het kader van de productcertificatie volgens STANDARD 100 by OEKO-TEX®.
Na de gebruikelijke overgangsperiode van drie maanden werden de voorschriften die gepubliceerd werden begin dit jaar definitief van kracht voor alle OEKO-TEX® diensten op 1 april 2018.