Dit octrooi beschrijft een methode om textiele vloerbedekkingen te produceren, die gemakkelijk kunnen worden gerecycleerd om een groot deel van de materialen en interne/externe afvalstromen opnieuw te gebruiken in het productieproces van een nieuw artikel.

Via haar aankoopbeleid kan Vlaanderen een belangrijke hefboom zijn voor de inzet van kunststofrecyclaat. Een OVAM-studie, uitgevoerd door Centexbel-VKC levert voorstellen op om de afzet te bevorderen in negen bouwtoepassingen, waaronder pvc-raamprofielen, zonwering en isolatie. Die materialen en producten kunnen zonder kwaliteitsverlies of technische bezwaren gemaakt worden uit kunststofrecyclaat.

Ondanks de pandemie dienden Belgische bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen in 2020 bijna evenveel octrooiaanvragen in bij het Europees Octrooibureau (European Patent Office, EPO) als in 2019.

Recticel invented and patented an improved method to recycle and reuse PUR materials.

Vanaf 1 maart 2021 kunnen KMO’s een aavraag indien voor 50% op de tarieven voor het aanvragen van merken en modellen (geldig 2021)

Patent news: Ontex has invented a substrate, absorbent article and method for wetness monitoring that can be easily incorporated in production lines, that saves time and money (childcare and elderly homes) and enhances comfort!

Duratex was gericht op de ontwikkeling van vlekwerend en antimicrobieel textiel voor duurzame toepassingen in bouw en architectuur. De onderzoeksresultaten zijn nu beschikbaar!

Na de lancering op 5 mei van het "Covid-19 approved by Centexbel" wordt het certificaat uitgereikt aan steeds meer bedrijven!

Medimundi in Turnhout schakelt een versnelling hoger in de productie van chirurgische mondmaskers. Sinds november worden er al FFP2- en FFP3-mondmaskers gemaakt, vooral bedoeld voor zorgverleners. Intussen wordt een 2de productieploeg opgeleid. Medimundi, onderdeel van Cartamundi, zorgt zo voor 30 extra banen in Turnhout.

The invention by Milliken & Co generally relates to creating magnetic scrims for easier processing for molding applications.