Probleemoplossend denken en handelen is het vermogen een probleem te identificeren en een plan op te stellen om het niet enkel op te lossen maar om te buigen in een onverwachte opportuniteit.

Centexbel-VKC reikt oplossingen aan met telkens dat onschatbare "ietsje meer": "een nuttige duiding bij een testresultaat, een nieuw inzicht dat leidt tot een innovatie waardoor u als eerste een gat in de markt kunt vullen...".

Centexbel-VKC helpt u ook bij de optimalisatie van uw productieproces. Soms vinden we de oplossing in het gebruik van een alternatief additief, soms in het vervangen van één enkele productiestap of in een nieuwe parameterinstelling...

Door ons advies in te winnen, ontdekt u een “one-stop-shop” waar uw problemen worden omgevormd tot nieuwe opportuniteiten.

New innovation hall on FOCUS TV

 

This video by FOCUS TV includes an interview with Jean de Bethune, Deputy of the Province of West-Vlaanderen, on the necessity of the circular economy and the investments in the Centexbel-VKC innovation platform!

 

Testing

In Kortrijk voeren wij een volledige reeks kunststoffenanalyses uit, die wordt aangevuld met de testen in onze labo's in Zwijnaarde en Grâce-Hollogne.

O&O

Centexbel-VKC richtte een speciale onderzoeksgroep op die zicht toelegt op alle aspecten van kunststoffen: materialen, producten, processen en recycling. Wegens de gemeenschappelijke interesses met de textielindustrie door het gebruik van identieke of gelijkaardige grondstoffen en additieven, werkt dit team zeer nauw samen met de andere onderzoeksgroepen.

Professionele opleidingen

Tijdens iedere lente en herfst, organiseren we een reeks theoretische en praktische opleidingen voor de kunststofverwerkende industrie.

Dit aanbod wordt aangevuld met onze informatiesessies, seminaries en conferenties.

Leaflet professional training sessions

Pilootplatform

Omdat we in Kortrijk de "Fabrieken van de Toekomst, nieuwe materialen" onderbrengen, kunnen we verschillende machines ter beschikking stellen van de industrie voor het produceren van prototypes/samples en kleine productieseries.

Word lid van VKC

Door lid te worden van VKC doet u aan voordelige tarieven een beroep op de vele diensten die wij aanbieden op het vlak van testing, onderzoek en adviesverlening. Bovendien krijgt u toegang tot zeer specifieke diensten van externe experts met wie we samenwerken in het domein van rubbers en adhesietechnologieën.

Bedrijven of industriële groepen met maatschappelijke hoofdzetel in de EER (Europese Economische Ruimte) kunnen lid worden van VKC mits betaling van een jaarlijkse bijdrage.