Probleemoplossend denken en handelen is het vermogen een probleem te identificeren en een plan op te stellen om het niet enkel op te lossen maar om te buigen in een onverwachte opportuniteit.

Centexbel-VKC reikt oplossingen aan met telkens dat onschatbare "ietsje meer": "een nuttige duiding bij een testresultaat, een nieuw inzicht dat leidt tot een innovatie waardoor u als eerste een gat in de markt kunt vullen...".

Centexbel-VKC helpt u ook bij de optimalisatie van uw productieproces. Soms vinden we de oplossing in het gebruik van een alternatief additief, soms in het vervangen van één enkele productiestap of in een nieuwe parameterinstelling...

Door ons advies in te winnen, ontdekt u een “one-stop-shop” waar uw problemen worden omgevormd tot nieuwe opportuniteiten.

Circularity in & with New Materials

Het GTI-project "Circularity in & with New Materials" - een initiatief van De Fabriek voor de Toekomst Nieuwe Materialen - heeft tot doel de West-Vlaamse kmo's uit de kunststofverwerkende en textielindustrie om te vormen tot pioniers in de circulaire economie.

 

Testing

In Kortrijk voeren wij een volledige reeks kunststoffenanalyses uit, die wordt aangevuld met de testen in onze labo's in Zwijnaarde en Grâce-Hollogne.

O&O

Centexbel-VKC richtte een speciale onderzoeksgroep op die zicht toelegt op alle aspecten van kunststoffen: materialen, producten, processen en recycling. Wegens de gemeenschappelijke interesses met de textielindustrie door het gebruik van identieke of gelijkaardige grondstoffen en additieven, werkt dit team zeer nauw samen met de andere onderzoeksgroepen.

Professionele opleidingen

Tijdens iedere lente en herfst, organiseren we een reeks theoretische en praktische opleidingen voor de kunststofverwerkende industrie.

Dit aanbod wordt aangevuld met onze informatiesessies, seminaries en conferenties.

Pilootplatform

Omdat we in Kortrijk de "Fabrieken van de Toekomst, nieuwe materialen" onderbrengen, kunnen we verschillende machines ter beschikking stellen van de industrie voor het produceren van prototypes/samples en kleine productieseries.

Word lid van VKC

Door lid te worden van VKC doet u aan voordelige tarieven een beroep op de vele diensten die wij aanbieden op het vlak van testing, onderzoek en adviesverlening. Bovendien krijgt u toegang tot zeer specifieke diensten van externe experts met wie we samenwerken in het domein van rubbers en adhesietechnologieën.

Bedrijven of industriële groepen met maatschappelijke hoofdzetel in de EER (Europese Economische Ruimte) kunnen lid worden van VKC mits betaling van een jaarlijkse bijdrage.

Handboek Oppervlaktefouten

Overzicht van de meest voorkomende spuitgietfouten, hoe deze zich voordoen en praktische handleiding om het probleem op te lossen door middel van een systematische bevraging. De handleiding is tweetalig Nederlands, Engels.