Denk je erover om te investeren in een groene technologie, maar wil je eerst onderzoeken of het technisch en economisch haalbaar is?

Kom dan zeker naar ons inspiratie-event "Vergroeningsscan" op donderdag 12 september 2024.

Wie kan deelnemen? 

Elk bedrijf dat actief is in textiel, hout, kunststoffen of een aanverwante sector is welkom om deel te nemen. Het maakt niet uit of je een kleine of grote onderneming bent.

Waarom?

Er zijn tal van mogelijkheden om te investeren in energie-efficiëntie, groene energie of elektrificatie om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen, die allemaal een vergroeninsscan kunnen ondergaan.

Of je nu denkt aan de aanschaf van een (industriële) warmtepomp, elektrische boiler of waterstofboiler, of als je van plan bent om industriële processen te elektrificeren of te investeren in zonthermie, geothermie, een warmtenet, warmteopslag of het benutten van restwarmte, een vergroeninsscan kan helpen bij het bepalen van de technische en economische haalbaarheid van je investering.

Raadpleeg vooraf jouw recente energieplannen, energie-audits, enz. om eventuele maatregelen* te identificeren. Je kan deze maatregelen laten analyseren door middel van een vergroeningsscan.


* Denk eraan dat verplichte maatregelen niet in het onderzoek kunnen worden opgenomen, tenzij de technologie die wordt onderzocht de vereiste overtreft.

Resultaat?

De uitkomst van een vergroeningsscan is een gedetailleerde technische en financiële analyse die u in staat stelt weloverwogen beslissingen te nemen over investeringen en uitvoering.

Wat kost een scan?

Een vergroeningsscan kost maximaal € 10.000 (exclusief btw), waarbij VLAIO 85% van de totale kosten voor zijn rekening neemt.

Programma

Voorstelling vergroeningsscan door Vlaio

  • vergroeningsscan ten opzichte van andere ondersteuningsmaatregelen
  • criteria om in aanmerking te komen
  • technologieën waarvoor de scan kan dienen
  • lijst van erkende dienstverleners
  • scanproces
  • specifieke voorwaarden
  • mogelijke ondersteuning.

Voorstelling studiebureaus

Alle studiebureaus krijgen 10 minuten de tijd om zichzelf voor te stellen, hun werkwijze en aanpak uit te leggen, hun expertisegebieden te belichten en een inspirerende casus te delen.

Speeddating

De deelnemers krijgen de gelegenheid om een één-op-één gesprek aan te gaan met twee studiebureaus naar keuze. Deze interactieve vorm is bedoeld om een idee, plan of voorstel af te toetsen, tot nieuwe inzichten te komen en een eventuele samenwerking met een studiebureau op te starten.

Er wordt een broodjeslunch voorzien!

Het aantal deelnemers is beperkt.

Snel inschrijven is dus de boodschap.

Deelname

€ 130,00 (excl. BTW)


De VLAIO steun van 70% is inbegrepen in de prijs!

Daarom komt deze opleiding NIET in aanmerking voor de VLAIO KMO-portefeuille

industriebeeld

Dit event maakt deel uit van het #industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners, waaronder Centexbel, een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: Industrie 4.0, Digitalisering & Duurzaamheid. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen

#industriepartnerschap #sterkondernemen