Het is een publiek geheim dat belangrijke veranderingen nodig zijn om het leven op deze planeet te redden en de enorme impact van de mens te keren, en tegelijk rekening te houden met de exponentiële bevolkingsgroei. Gelukkig bestaan er oplossingen, waarvan sommige al beschikbaar zijn. Ze worden steeds populairder en krijgen steeds vaker aandacht in de pers.

Programma

Vandaag is Groen de kleur van innovatie

We worden vandaag om de oren geslaan met groene innovaties en de nood tot groene innovaties. Sander staat stil bij wat in 2019 verscheen over groene innovaties én wat de toekomst zal brengen.

Sander De Vrieze, Centexbel

The broken circle breakdown

Schipperen tussen de harde realiteit en uitdagende kansen op een duurzame toekomst? 'The circulaire economie als next big thing', steengoede marketing of een overheidsambitie? Jorn geeft enkele antwoorden en stelt evenveel vragen in hoe het nu verder moet met de circulaire economie.

Jorn Verbeeck, Agoria

Natuurlijke ingrediënten voor groene oplossingen

Tijdens het productieproces komt elk kledingstuk in contact met verschillende chemicaliën. Oleon streeft ernaar om zo veel mogelijk een groen alternatief te bieden door gebruik te maken van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen.

Thomas Van Daele en Lennart De Boeck, Oleon

Duurzame en groene normontwikkelingen

Ongefundeerde claims leiden tot greenwashing en textiel wordt ervan beschuldigd het minst duurzame artikel op de aardbol te zijn. Er worden verschillende normen ontwikkeld om deze problematiek aan te pakken. Edwin brengt een overzicht  van normen en normontwikkelingen die kaderen in het duurzaamheidsthema.

Edwin Maes, Centexbel

K-Messe meets groene innovaties

Circular economy’, ‘green innovations’, ‘sustainability’, ‘recycling’, allemaal begrippen die de laatste jaren sterk leven in onze maatschappij. Ook tijdens de 3-jaarlijkse beurs, de K-Messe, was er heel veel te doen rond deze thema’s. Elke bespreekt de belangrijkste trends tijdens de K-Messe.

Elke Van De Walle, Centexbel

Biodegradeerbare plastics en plastic blends: groene alternatieven voor conventionele plastics?

Termen zoals ‘bioplastic’ en ‘biodegradeerbaar’ worden steeds vaker vermeld in de zoektocht naar groene oplossingen voor plastic vervuiling. Incorrecte interpretaties en onvolledigheid creëren echter onduidelijkheid en risico tot greenwashing. In deze presentatie komen naast een correcte kadering van de terminologie tevens enkele mogelijke opportuniteiten voor biopolymeren aan bod, net als een uiteenzetting over nieuwe (potentiële) ontwikkelingen.

Inez Monteny, OWS

Tarieven en Voorwaarden

Centexbel leden: 100 euro

Andere deelnemers: 120 euro

kmo-portefeuille 

Erkenningsnummer Centexbel DV.O101549

Uw inschrijving is enkel geldig na ontvangst van onze elektronische bevestiging.
Na inschrijving ontvangt u een factuur voor de betaling, inclusief 21% BTW. Eventuele annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren. Bij annuleringen na 5 dagen voor aanvang van de sessie wordt geen terugbetaling voorzien. Deelnemers kunnen zich ten allen tijde door een andere persoon laten vervangen. In dit geval worden geen extra kosten aangerekend. Gelieve wel de naamsverandering door te geven.