Programma

De wereld van de inspectietechnieken is op korte tijd enorm geëvolueerd. Op dit ogenblik kunnen we met de meest recente visie-technieken en artificiële intelligentie totaal nieuwe kwaliteitscontroles implementeren in de productie.

In deze masterclass stellen verschillende bedrijven deze nieuwe technieken voor waarmee u uw kwaliteitscontroleprobleem of -idee kunt aanpakken!

Introductie
Sander De Vrieze, Centexbel

Monitoren en verbeteren van de productie door geavanceerde data analyse
In deze lezing illustreren we aan de hand van gerealiseerde use-cases hoe productieprocessen te optimaliseren en continu te monitoren door de aanwending van geavanceerde data analyse waaronder AI. Dit kan op vele manieren: automatische inspectie door computer visie, diagnostische analyse, AI-gebaseerde anomalie detectie, voorspellen van labo resultaten met soft sensoren, beslissingsondersteunende systemen en zelfs automatische bijsturing van machines. Met deze technieken wordt de OEE (overall equipment effectiveness) drastisch verhoogd.
Jan Verhasselt - Yazzoom

In-line AI kwaliteitscontrole in de textielsector
Jonathan, co-founder of Robovision, zal meer inzichten geven over het gebruik van in-line AI kwaliteitscontrole binnen een productieomgeving. Hij zal real life voorbeelden geven zoals bijvoorbeeld het gebruik van anomaly AI model binnen de textielsector om fouten te detecteren. Hij zal uitleggen hoe je begint met AI te implementeren in jouw productieproces, alsook hoe de AI modellen te behouden in productie. Dit kan dankzij het Robovision AI platform zeer makkelijk gedaan worden door operatoren.
Jonathan Berte - Robovision         

AI-integraties en optimalisaties op maat
Achtergrond, ervaring en activiteiten 8i. Voorstelling van een reeks AI toepassingen voor textiel- en kunststofverwerkende bedrijven, uitgelegd aan de hand van concrete voorbeelden.
Simon Van Leerberghe - 8i.world

Lunch

Machine visie met of zonder AI en waarom "data quality" fundamenteel is?
We starten met een korte introductie over machine visie. Daarna bekijken we wat data qualiteit is en waarom dit belangrijk is. Daarna bespreken we het verschil tussen een white box algoritme en AI en wanneer deze te gebruiken. We eindigen met voorbeelden van enkele machine visie toepassingen.
Sam Biermans - Heliovision         

Als robots handen zijn, dan zijn wij de ogen / Het brein achter de machine
In de presentatie gaan we in detail in op hoe we Artificiële Intelligentie kunnen inzetten in de industrie. Aan de hand van enkele voorbeelden bespreken we hoe een samenwerking met ons eruit ziet. We bespreken kort verschillende soorten hardware en bekijken hoe dit snel en efficiënt kan geïmplementeerd worden op bestaande of nieuwe lijnen in uw industrie. We eindigen met een aantal concrete vragen uit het publiek en bespreken daarvoor mogelijke oplossingen.
Harold Vandeputte - Covicon 

Afsluiting
Sander De Vrieze, Centexbel

Deelname

€ 375,00 (excl. BTW)


De VLAIO steun van 70% is inbegrepen in de prijs!

Inschrijven

Ik schrijf me in voor
Ik volg de masterclass

Om vlot toegang te krijgen tot het Technologiepark én gratis te parkeren, kan u hierboven uw nummerplaat vermelden. Vermeld enkel de cijfers en letters, bv. 1ABC123.

Uw inschrijving is enkel geldig na ontvangst van onze elektronische bevestiging.

Na inschrijving ontvangt u een factuur voor de betaling, inclusief 21% BTW. Eventuele annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren. Bij annuleringen na 5 dagen voor aanvang van de sessie wordt geen terugbetaling voorzien. Deelnemers kunnen zich ten allen tijde door een andere persoon laten vervangen. In dit geval worden geen extra kosten aangerekend. Graag vernamen wij u de naam van de vervanger.

industriebeeld

Deze Masterclass maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 16 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: Industrie 4.0, Digitalisering & Duurzaamheid. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen. 
 

#industriepartnerschap #sterkondernemen