Meer en meer richt 3D-printing of Additive Manufacturing (AM) zich op specifieke industriële toepassingen in plaats van enkel prototyping. Deze trend heeft ook bijgedragen aan de opmars van polymere materialen voor AM, aangezien die verschillende mogelijkheden bieden op vlak van (tunen van) zowel eigenschappen als ontwerp.

Programma

Ontwikkeling van composietmaterialen voor 3D-printen

In het kader van lopende internationale projecten bij Centexbel worden innovatieve 3D-print materialen ontwikkeld. Door gerecycleerde en biogebaseerde polymeren te versterken met respectievelijk koolstofvezels en natuurlijke vezels, ontstaan composietstructuren die inzetbaar zijn in maritieme en automotive toepassingen. 
Sofie Huysman & Gertjan Vancoillie, Centexbel

Your new steel is our plastic 3D-printing

Deze presentatie gaat in op de uitdagingen die er zijn om 3D-printing op te schalen naar hogere volumes. De combinatie van 3D-printing, verschillende kunststofverwerkingstechnieken en doorgedreven engineering maken het mogelijk om serie onderdelen te vervaardigen. Ter illustratie komen enkele industriële case studies aan bod. 
Tom Castermans, Tenco DDM

3D scanning, digitizing and repairing parts

In deze presentatie komen technieken aan bod die essentieel zijn bij het gebruik van 3D-printing als industriële techniek: 3D scanning, reverse engineering en digitalisatie voor bv. de aanleg van bibliotheken voor productie of VR/AR toepassingen.
Simon Truant, 3D Infinity

Wegens het coronavirus is het aantal fysieke deelnemers beperkt. U kan het event ook online volgen (gelieve uw keuze aan te duiden op het inschrijvingsformulier!)

Richtlijnen bij het fysiek bijwonen van onze sessies

  • breng uw eigen mondmasker mee (het dragen van een mondmasker is te allen tijde verplicht voor alle bezoekers)
  • desinfecteer uw handen bij het binnenkomen van het gebouw aan de receptie
  • scan de QR-code die u ontvangt bij uw online registratie aan de balie
  • respecteer te allen tijde de sociale afstandsregels (1,5 m)
  • blijf gedurende het hele event op de aangewezen stoel zitten

Tarieven en Voorwaarden

Centexbel leden: 100 euro

Andere deelnemers: 120 euro

kmo-portefeuille 

Erkenningsnummer Centexbel DV.O101549

Uw inschrijving is enkel geldig na ontvangst van onze elektronische bevestiging.
Na inschrijving ontvangt u een factuur voor de betaling, inclusief 21% BTW. Eventuele annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren. Bij annuleringen na 5 dagen voor aanvang van de sessie wordt geen terugbetaling voorzien. Deelnemers kunnen zich ten allen tijde door een andere persoon laten vervangen. In dit geval worden geen extra kosten aangerekend. Gelieve wel de naamsverandering door te geven.

De weg naar Centexbel - Zwijnaarde