We worden tegenwoordig voortdurend gebombardeerd met data, digitalisering en kunstmatige intelligentie. Maar heb je je ooit afgevraagd wat je er eigenlijk mee kunt doen? Het blijkt dat het op verschillende manieren veel waarde kan toevoegen aan je bedrijf! En het mooiste is? Je kunt er bijna onmiddellijk mee beginnen.

In Vlaanderen zijn er steeds meer nieuwe bedrijven die zich richten op klantgerichte oplossingen.

Doe mee aan deze seminarie/masterclass waarin acht verschillende bedrijven hun succesverhalen over hun samenwerking met productiebedrijven met u delen. Ze zullen voorbeelden laten zien van kunststof- en textielproductiebedrijven en demonstreren hoe data en digitalisering ook jouw bedrijf ten goede kunnen komen!

Programma

ProFun AI – taalkunde voor versnelling en efficiëntie in innovatie

Gelijkenis speelt een cruciale rol in het creatieve denkproces. Op welke manier kunnen we onze uitdagingen naast die van andere sectoren leggen om parallellen te trekken? Hoe destilleren we de kernpunten uit een overvloed van informatie? Welke mogelijkheden bieden de huidige AI-hulpmiddelen om ons creatieve proces te versnellen, te verfijnen of efficiënter te maken?

Simon Dewulf – Aulive
Simon verwierf in 2006 een octrooi op het gebied van kunstmatige creativiteit, behaalde erover een doctoraat aan het Imperial College, en bracht Patent Inspiration en ProFun. Met recente ontwikkelingen in AI, zet Simon zich in voor versnelling in innovatie met partners zoals P&G, PMI, Shell en BIG.


AI will(noT) replace us all - How to prepare your company for the age of AI (ENG)

  • What is the current state of the art of AI applications in the textile and plastic processing industry using real life use cases from clients of Kapernikov. I will also add a quick summary of the latest general breakthroughs.
  • Why and where does AI fail - and why should you still plan for it to be a part of your business strategy the next years.
  • Where to begin if you want to jump on the AI train - you might already have much more assets to get started than you think.
  • How to build a sustainable data strategy to utilize the full potential of your organization. 

Helene Minge – Kapernikov
Helene Olsen is the AI Practice Lead at Kapernikov, in charge of keeping track of the latest AI technologies for customers and how to stay relevant in this rapidly shifting landscape. She graduated from the Norwegian University of Science and Technology with a masters degree in Engineering, specializing in physics and industrial mathematics. She quickly turned to software engineering and machine learning, creating AI solutions ranging from low-power edge devices to industrial-scale sorters.


Hoe Helioscreen een hoger niveau in slimme productie heeft bereikt met het op open source gebaseerde MES: FactryOS
In deze presentatie zal je leren hoe Helioscreen, fabrikant van zonwering, geplande stops met 65% heeft verminderd, 90% sneller last-minute order changes doorvoert, en de leverbetrouwbaarheid drastisch heeft verhoogd door digitalisering van de productie met Factry. We delen hoe het project tot stand is gekomen, de technische opzet, hoe OEE is opgezet, en sluiten af met enkele do’s en don’ts.

Emile Pierloot – Factry
Na een opleiding Electrical Engineering en een rol in de verkoop bij Yokogawa, werd het voor Emile meer en meer duidelijk dat open technologieën en toegankelijke data essentieel zijn om operationele verbeteringen door te voeren binnen industriële bedrijven. Deze passie voor innovatie en technologie heeft Emile vorig jaar tot bij Factry geleid, waar hij als Account Executive bedrijven begeleidt in het kiezen van hun technologielandschap.


Inline kwaliteitsinspectie met AI
Bij ML6 ontwikkelen we oplossingen op maat voor inline kwaliteitsinspectie en processturing met AI. In de productie kan kwaliteits- en procescontrole tijdrovend en gevoelig zijn voor menselijke fouten. Het automatiseren van het kwaliteitsinspectie proces resulteert in minder verspilling, hogere efficiëntie, betere klantervaring en kostenbesparingen. Tijdens deze lezing zoomen we in op een use case waarbij we AI hebben gebruikt om het vouwen van tapijten te automatiseren.

Juta Staes – ML6
Juta Staes is projectmanager bij ML6 en heeft 7 jaar ervaring als AI-consultant. Ze heeft verschillende kwaliteitsinspectie oplossingen geïmplementeerd zowel als ML ingenieur en als project manager.


Broodjeslunch


Productiedata omzetten in winst
Welke rol speelt een Manufacturing Execution System bij het voorspelbaar maken van je productieactiviteiten?
Hoe kan je als C-level beslissingen nemen op betrouwbare productiedata en hoe kan productie zich houden aan de commerciële afspraken. Tijdens deze presentatie staan we stil hoe je de business case vorm geeft en zoomen we in op een aantal praktijkvoorbeelden en hun financiële verbetering.

Jurgen Dekeyser – Flagstone
Jurgen Dekeyser is oprichter van Flagstone en reeds 20 jaar actief in het oplossen van problemen in de productieomgeving. Aangezien er geen product op de markt bestond die al deze terugkerende problemen kon oplossen, heeft hij samen met andere experts de kennis gebundeld om een uniek product te maken. Uiteindelijk hebben ze met dit product een brug geslagen tussen de wereld van de ERP en de wereld van de werkvloer om de productieomgeving voorspelbaar te maken en betere bedrijfsbeslissingen mogelijk te maken.


Waarom real-time datastromen leiden tot duurzame & efficiëntere productie
In deze presentatie hebben we het over de wereld van Industrie 4.0 en weldra 5.0. Wat is de impact van verschillende soorten productieomgeving?

  • Mass customization - One piece flow
  • Highly automated - Machine integration
  • Mass repetitive - Digital twin, Prediction

Luc Deleu – Ometa
Met z'n roots in het opzetten en ontwikkelen van ERP-systemen, heeft hij een ongeëvenaarde expertise in het integreren van de complexe processen van deze systemen, zowel horizontaal (met klanten en leveranciers) als verticaal (met shopfloor, engineering, etc.). Met krachtige real-time oplossingen uit de productie-industrieën, laat deze architect van de fabriek van de toekomst zien hoe een digitale transformatie binnen jouw bedrijf moet worden aangepakt, inclusief demonstraties van gerealiseerde projecten.


BI & Rapportering: wanneer starten met een Datalake/Datawarehouse? 
Leven er binnen uw onderneming een pak Excel-files? Ben je zelf vaak bezig met Excelfunctie zoals VLOOKUP, INDEX? Dan is het tijd voor een slimme en gelaagde data-architectuur! De geautomatiseerde data uit verschillende divisies komen tijdig in rapporteringen zodat er heldere beslissingen kunnen genomen worden. Bovendien is het een beginstap richting AI-toepassingen. In deze sessie tonen we hoe ideeds dit aanpakt aan de hand van best practices en geven we mee welke rapporteringstools, zoals Power BI en Tableau, echt nuttig zijn.

Diederik Vlerick – ideeds
Ideeds slaat de brug tussen business, data en technologie en helpt ondernemingen uit de maak-industrie en distributie in digitale transformatie, hun zoektocht in processen & requirements voor bedrijfsbrede softwareoplossingen zoals ERP etc. Daarnaast biedt ideeds gepaste business intelligence architectuur. Diederik is Business Manager en tientallen jaren actief in het digitale en staat in voor de link tussen de consultants en bedrijven. 

Deelname

€ 405,00 (excl. BTW)


De VLAIO steun van 70% is inbegrepen in de prijs!

Daarom komt deze opleiding NIET in aanmerking voor de VLAIO KMO-portefeuille

industriebeeld

Deze Masterclass maakt deel uit van het #industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners, waaronder Centexbel, een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: Industrie 4.0, Digitalisering & Duurzaamheid. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen