Jaarlijks trefpunt van de Vlaamse textielbedrijven, de wetenschap en de overheid rond het waterbeleid in Vlaanderen, met getuigenissen uit de industrie en wetenschappelijke onderzoeksresultaten. 

U wordt om 12.30 u. verwelkomd met een broodjeslunch.

Halverwege het programma nodigen we u uit voor de koffie, thee of frisdrank en krijgt u de gelegenheid de verschillende standen te bezoeken. We sluiten de studiedag af met een netwerkdrink.

Programma

13.30 u. Inleiding - Fa Quix - Fedustria


Watergebruik in tijden van droogte - Charlotte Bouckaert - VLAKWA

Vlaanderen is een ‘water stressed region’. Om zich hiertegen te wapenen wil de Vlaamse overheid een afschakelplan opstellen. De evolutie naar een robuust watersysteem wordt steeds meer noodzakelijk. Daartoe voert Vlakwa een systeemanalyse uit die zal ophelderen welke nieuwe aanpakken nodig zijn. Ook individuele bedrijven moeten zich wapenen tegen watertekorten. De waterbarometertool kan u helpen om uw persoonlijk waterrisico in kaart te brengen.


Duurzaamheid - Luc Van Eyck - EPAS

Luc Van Eyck van EPAS gaat dieper in op een case uit de industrie waarin waterhergebruik, energierecuperatie en het terugwinnen van grondstoffen centraal staan. Deze aangehaalde voorbeelden van duurzaam omgaan met water, energie en grondstoffen zullen andere bedrijven en sectoren beslist inspireren.


HydRO concept: uw proceswaterproductie-eenheid - Ward De Wachter - Veride BVBA

Het HydRO concept combineert de volledige ruwwaterbehandeling, warmterecuperatie, afvalwaterzuivering en afvalwaterrecuperatie in één enkele installatie met één leverancier. Het concept stelt weinig limieten aan de ingaande waterkwaliteit en is daarom breed toepasbaar. Gelet de actuele beperkingen op het gebruik van diep grondwater heeft deze technologie veel te bieden in de wasserijsector.


De Visie van de VMM op het toekomstig waterbeleid - Bernard De Potter - VMM

De Vlaamse Milieumaatschappij speelt een cruciale rol in het integraal waterbeleid. Ze meet en controleert de kwantiteit en kwaliteit van water, beheert watersystemen, int een heffing op watervervuiling en op grondwaterwinning, adviseert over milieuvergunningen en zorgt voor de planning van en toezicht op de zuiveringinfrastructuur. De VMM vervult de taak van regulator voor leidingwater.

Tarieven Studiedag

Leden van Centexbel / Fedustria: 100 euro

Andere deelnemers: 120 euro

kmo-portefeuille 

Erkenningsnummer Centexbel DV.O101549

Uw inschrijving is enkel geldig na ontvangst van onze elektronische bevestiging.
Na inschrijving ontvangt u een factuur voor de betaling, inclusief 21% BTW. Eventuele annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren. Bij annuleringen na 5 dagen voor aanvang van de sessie wordt geen terugbetaling voorzien. Deelnemers kunnen zich ten allen tijde door een andere persoon laten vervangen. In dit geval worden geen extra kosten aangerekend. Gelieve wel de naamsverandering door te geven.

De weg naar Poortakker

Promoot uw producten en/of diensten

tentoonstellingstafel

Mini-tentoonstelling

Zoals ieder jaar, organiseert CENTEXBEL i.s.m. FEDUSTRIA een mini-tentoonstelling tijdens de studienamiddag water. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid een publicitaire pagina in te lassen in de documentatiemap die alle deelnemers ontvangen.

STAND

Voor het bedrag van € 150 (exclusief BTW) stelt u uw producten en diensten tentoon en heeft u recht op een publicitaire inlassing in de documentatiemap.

 • De stand bestaat uit een tafel waarop u folders, displays en kleine toestellen kunt uitstallen.Tijdens de broodjeslunch, koffiepauze en netwerkdrink kunnen de deelnemers uw stand bezoeken.
 • Publicitaire inlassing:
  • Indien u een pagina in kleur wil inlassen, bezorgt u Centexbel tijdig 50 exemplaren.
  • Een zwart/wit inlassing bezorgt u ons als pdf document.

PUBLICITAIRE INLASSING IN DOCUMENTATIEMAP (1 pagina ft. A4)

 • Opties
  • inlassen van een vooraf gedrukte publicitaire pagina (50 ex.) die u aan Centexbel bezorgt:  € 50
  • inlassen van een publicitaire pagina die Centexbel voor u in zwart/wit print:  € 75
  • inlassen van een publicitaire pagina die Centexbel voor u in kleur print: € 100

Alle prijzen exclusief 21% BTW - Deelname aan de studienamiddag is niet in de prijs begrepen.

Bestel uw stand en/of publicitaire inlassing

Select the event
Your coordinates
I would like to order a stand (including publicity page)
Price: 150 euro - VAT and participation in event not included. 
I would like to order a publicity page and will send
VAT and particpation in event are not included in the above mentioned prices
11 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.