Binnen het TRANSTEX project willen we een innovatieve methodiek ontwikkelen om arbeiders naar een hoger niveau te tillen zodat zij inzetbaar blijven tot het einde van hun loopbaan. Uw expertise is cruciaal om samen een oplossing te vinden.

De digitalisering van de economie en de veranderingen die hiermee gepaard gaan, zijn vandaag al ingezet. Hebben uw arbeiders de juiste technische kennis en sociale vaardigheden om inzetbaar te blijven in deze snel veranderende en steeds digitalere bedrijfsomgeving?  

De inhoud van de jobs verandert, en daarom is bijleren en omscholen noodzakelijk. Zijn uw arbeiders bereid om opleiding te volgen, zodat ze mee kunnen evolueren met de veranderende inhoud van hun job? Zien ze de noodzaak in van levenslang leren?   

Herkenbaar? Maakt ook u zich hier - terecht - zorgen om? Klopte u ook al bij ons aan om werknemers te vinden en te behouden?

Goed nieuws! Cobot, Centexbel, Antwerp Management School en Fedustria lanceren een wetenschappelijk onderbouwde studie om hierop een antwoord te bieden.

Het zoveelste project denkt u? Allesbehalve!

Dat we gaan onderzoeken welke soft skills bij arbeiders ontwikkeld moeten worden om hen te transformeren naar werknemers die tot het einde van hun loopbaan inzetbaar blijven, is vrij uniek. 
Wie is beter geplaatst dan u en uw eigen medewerkers om input te leveren? We gaan in gesprek met zaakvoerders, HR, arbeiders en hun directe leidinggevenden. Dichter bij de bron kunnen we niet komen. 

Bovendien zorgen de specialisten van onze partner Antwerp Management School ervoor dat het onderzoek en het resultaat wetenschappelijk onderbouwd worden. 

Uw bedrijf mag niet ontbreken. Hiervoor wil u toch op de eerste rij zitten, niet?

Programma

08:00-08:30 - ontvangst met heerlijk ontbijt 
08:30-09:00 - inleiding Fedustria 
09:00-09:30 - voorstelling TRANSTEX project 
09:30-12:00 - focusworkshop waarin we uw input verzamelen

Een oplossing kan er enkel komen met kennis van de sector zelf. Mogen we ook op uw betrokkenheid rekenen? 

Inschrijven via de projectpartners

Cobot    

Marloes Veeckman


Centexbel    

Stijn Devaere


Antwerp Management School

Maka De Lameillieure


Fedustria

Wim Van Goethem