Meten van de functionaliteit in de toepassing

Programma


9u00 - Inleiding


9u10 - Presentaties


BI-OME: Hoe een antimicrobiële technologie getest werd op virus activiteit reducerende eigenschappen

Vanessa Daelman (Devan )

Onze Quat-Silane antimicrobiële technologie BI-OME heeft al geruime tijd zijn dienst bewezen. In 2017 stapten we in een VLAIO project (Fantexvirnos) samen met Institut Pasteur om samen te bekijken wat de (re)activiteit zou zijn van onze technologie tov verschillende virussen. We behaalden bemoedigende resultaten gebruikmakend van verschillende testmethodes. Tijdens de COVID-pandemie werd de technologie nog verder getest tov verschillende virussen en in samenwerking met andere test labo’s oa Universiteit van Luik. In de presentatie zal dieper ingegaan worden op de verschillende testmethodes en hoe Devan samen met verschillende test labo’s heeft kunnen aantonen dat de technologie ook virus activiteit reduceert.


Antimicrobiële coatings in de gezondheidzorg

Rinaldo van Meel , Thomas Habets ( Chemlabs -Chemelot Innovation and Learning labs)

Ongeveer 100.000 mensen worden elk jaar ziek door ziekenhuisinfecties in Nederland. Verspreiding van pathogene micro-organismen via contactpunten speelt hierbij een rol. Om verspreiding via deze contact punten te voorkomen kan men antimicrobiële coatings gebruiken. Echter is er weinig bekend van de werkzaamheid van deze coatings in een real-life setting, waardoor ze nauwelijks tot implementatie komen. Tijdens deze studie heeft men als doel gesteld 1) inzicht te krijgen in de werkzaamheid van twee antimicrobiële coatings op een ziekenhuisafdeling van 3 verschillende ziekenhuizen met een looptijd van minstens een half jaar. 2) Best practices te beschrijven  voor het testen en meten van AMC in ziekenhuizen en de invloed hiervan op infectiepreventie bestrijding en schoonmaak. Tijdens deze studie is enorm veel geleerd en graag delen we deze inzichten tijdens het Lerend Netwerk.


Het testen van antimicrobiële effecten op textiel

Mark Croes (Centexbel)

Overzicht van de verschillende normen die testmethoden beschrijven om objectief de bacterie- of schimmelwerende eigenschappen van behandelde textielmaterialen te evalueren.


How to measure durability of AMCs for healthcare applications?

Patrick Cosemans (Sirris)


10u45 - Pauze  met mogelijkheid  tot gesprek in breakoutrooms 


11u00 - Interactief deel: Deelnemers aan het woord


11u50 - Slotwoord