Goed uitgerust en creatief MAKE LAB voor experimenten en productontwikkeling

Met zijn semi-industriële pilootlijnen gewijd aan de ontwikkeling van hoogwaardige producten en efficiënte processen, begeleidt Centexbel-VKC bedrijven in hun zoektocht naar nieuwe, originele en succesvolle (niche) producten en bij het implementeren van nieuwe technologieën.


Het geheel van onze platformen vat het volledige productieproces van de textiel- en kunststofverwerkende industrie samen: van het compounderen van virgin en gerecycleerde polymeren, over extrusie, productie tot en met het coaten en finishen.


De integratie van de verschillende platforms in de Centexbel-VKC organisatie zorgt ervoor dat een volledige reeks testen kan worden uitgevoerd op uw prototypes en testmonsters en dat de resultaten vervolgens aan onze experts kunnen worden voorgelegd voor verder advies en optimalisering.

Garenextrusie

Garenengineering lab

Een met zorg gekozen combinatie van pilootlijnen op semi-industrieel en labschaal stellen u en onze onderzoekers in staat om polymeren te verwerken tot elk type textiel garen, monofilament, bandje en bicomponentgaren.

Kunststoffen

Semi-industriële productielijn van A tot Z

Een volledige installatie van compounders, extruders, spuitgietmachines gevolgd door een testlab staat ter beschikking van de kunststofverwerkende industrie voor prototyping of voor de productie van kleine series.

Textiel- en Compostietproductie

Weven, breien en vlechten voor hoogtechnologische toepassingen

Het textielplatform in Grâce-Hollogne is uitgerust met verschillende breimachines, een zeer gesofisticeerde vlechtmachine, een borduurmachine en een weefmachine voor de productie van 2D en 3D structuren voor de creatie van biomaterialen en vezelversterkte windturbinewieken.. 

3D Printing

Additive manufacturing lab

Het 3D printing platform biedt een ideale omgeving voor het uitvoeren van experimenten met verschillende additive manufacturing technologieën waarmee 3D objecten geproduceerd kunnen worden door polymeermaterialen laag-per-laag op elkaar aan te brengen.

Coating en Oppervlaktebehandeling

Functionaliseren van textiel en flexibele materialen

De pilootlijnen voor oppervlaktewijziging, coaten, lamineren, verven en finishen op semi-industriële en laboschaal zijn geschikt voor het uitvoeren van experimenten, voor rapid prototyping en voor de productie van proefmonsters met beperkt materiaalgebruik.

Circular Materials Center