Hygiëne, barrière-eigenschappen en gezondheid

Textiel heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld in de hygiëne van de mens. Het vormt een barrière tegen allerhande ziektekiemen of dient als steunverband of pleister … De hedendaagse chirurgie gebruikt textiel in de vorm van “stents” en “staffolds” die wel of niet door het lichaam afgebroken moeten worden na een bepaalde tijd.

Het microbiologisch laboratorium van Centexbel, gevestigd in Grâce-Hollogne, nabij Luik is o.a. gespecialiseerd in het beoordelen van de anti-bacteriële en anti-schimmelwerking van (behandeld) textiel.

Daarnaast onderzoeken onze medewerkers de biologische afbreekbaarheid, de barrière-eigenschappen tegen micro-organismen, deeltjes, laserstralen in operatiekwartieren … en de microbiologische hygiëne van medisch textiel.

Contact form

Met onderstaand formulier kunt u uw vraag of prijsaanvraag indienen over testen uitgevoerd door het microbiologisch lab. Voor vragen die bestemd zijn voor onze andere labs, klik op "Testing" in het menu bovenaan de pagina en selecteer het gewenste testlab.

Company Address