Onderzoek heeft uitgewezen dat je 30 jaar geleden ongeveer 17 minuten de tijd had om een brandend huis te ontvluchten. Vandaag is dit geslonken tot amper drie à vier minuten! De belangrijkste reden is de enorme toename aan synthetische (oliegebaseerde) materialen die gebruikt worden in de bouw, de productie van huishoudapparaten en meubelen, waardoor alles veel sneller in lichterlaaie staat. Het brandgedrag en de weerstand tegen hitte en vlammen zijn ook belangrijke eigenschappen van andere consumentenproducten zoals beschermende kleding en handschoenen, speelgoed, beddengoed en het interieur van (openbare) vervoersmiddelen.

Het brandlab van Centexbel is volledig uitgerust om het brandgedrag van textielproducten te analyseren en de nodige certificaten uit te reiken.

In overeenstemming met de geldende nationale en internationale normen en wetgevingen voert Centexbel testen uit voor België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Europa, Verenigde Staten...

The speed of fire

Stel uw vraag aan ons brandlab

Met onderstaand formulier kunt u uw vraag of prijsaanvraag indienen over testen uitgevoerd door het brandlab. Voor vragen die bestemd zijn voor onze andere labs, klik op "Testing" in het menu bovenaan de pagina en selecteer het gewenste testlab.

Company Address