STeP by OEKO-TEX® gecertificeerde productiesites kunnen nu de impact van hun koolstofuitstoot en waterverbruik meten en rapporteren op het niveau van de site, per verwerkingsstap of per 1 kg materiaal.

Als onderdeel van de Roadmap to Excellence, lanceerde het STeP by OEKO-TEX® programma een eenvoudige, gebruiksvriendelijke digitale koolstof- en watervoetafdruk tool.

De Carbon and Water Footprint Tool werd gelanceerd.

Webinar

Hoe berekent u de impact van de productie- en toeleveringsketen? Maak kennis met de nieuwe Impact Calculator om de koolstof- en watervoetafdruk te meten.

8 februari 2022 - 15:00 - 16:00 CET

Het is tijd dat de mode-industrie actie onderneemt op het gebied van klimaat en water 

De kledingsector levert een belangrijke bijdrage aan de wereldwijde uitstoot - en moet nu actie ondernemen. Om de opwarming van de aarde tot 1,5°C te beperken, zijn snelle en meetbare maatregelen op grote schaal nodig. Productievestigingen spelen een cruciale rol bij het bereiken van de doelstellingen van de sector om het waterverbruik en de koolstofemissies tegen 2030 met 30% te verminderen. 

Bereken en rapporteer de koolstof- en watervoetafdruk met de nieuwe tool binnen STeP by OEKO-TEX®

Met de koolstof- en watervoetafdruk kunt u de processen met de grootste milieu-impact identificeren, maatregelen formuleren om het water- en energieverbruik te verminderen en de resultaten aan uw klanten meedelen.

OEKO-TEX® heeft de Screening Life Cycle Assessment (LCA) aanpak gebruikt om dit hulpmiddel te ontwikkelen.

De CO2-emissies worden berekend aan de hand van een internationaal erkende database (IPCC 2013 100a benadering) en de waterimpact wordt berekend aan de hand van de AWARE-methodologie.

De tool staat ter beschikking worden van elk bedrijf met een STeP by OEKO-TEX® certificaat, deelname is vrijwillig.

Download de brochure voor meer informatie

brochure h2o-co2