Met ingang van 17/05/2022 heeft de minister Centexbel International Ltd. voorlopig aangewezen als een door het Verenigd Koninkrijk erkende instantie overeenkomstig de schema's 3 en 4 van de Merchant Shipping (Marine Equipment) Regulations 2016.

Brussel, 26 januari 2022 - PolyCert Europe, een platform dat bestaande nationale certificeringsregelingen samenbrengt in een alomvattend systeem voor polymeerverwerkers, kondigde de lancering aan van zijn nieuwe website.

Op 24 augustus 2021 heeft de Britse regering een verlenging aangekondigd van de datum waarop de erkenning van de CE-markering in Groot-Brittannië afloopt.

Als onderdeel van zijn Roadmap to Excellence lanceerde het STeP by OEKO-TEX ®-programma een eenvoudige, gebruiksvriendelijke digitale tool voor de koolstof- en watervoetafdruk.

Sinds 21 april 2018 vallen beschermende kleding en handschoenen voor motorrijders onder de "(EU) 2016/425 Personal Protective Equipment" verordening en moeten ze dus gecertificeerd worden door een aangemelde instantie. Vanaf vandaag is Centexbel (aangemelde instantie #0493) geaccrediteerd om deze dienst aan te bieden aan fabrikanten en verdelers van beschermende motorkleding en -handschoenen.

Medimundi in Turnhout schakelt een versnelling hoger in de productie van chirurgische mondmaskers. Sinds november worden er al FFP2- en FFP3-mondmaskers gemaakt, vooral bedoeld voor zorgverleners. Intussen wordt een 2de productieploeg opgeleid. Medimundi, onderdeel van Cartamundi, zorgt zo voor 30 extra banen in Turnhout.

Centexbel-VKC, het Belgische competentiecentrum voor textiel en kunstoffen en de Belgian Quality Association (BQA) richtten in partnerschap met de industriële associaties ECRA, EuPC en ESWA, het consortium PolyCert Europe op om de bestaande certificatieschema's voor recycled content te harmoniseren.

Op 9 juli verstrekte Centexbel het eerste certificaat voor ademhalingsbescherming, na de uitbreiding van zijn certificatiebereik als Notified Body #0493.

Na de lancering op 5 mei van het "Covid-19 approved by Centexbel" wordt het certificaat uitgereikt aan steeds meer bedrijven!

The CPSC ( CONSUMER PRODUCT SAFETY COMMISSION) accreditation of Centexbel has been renewed. The transition to ISO 17025: 2017 has been included.