Innovaders? Dat zijn 10 ervaren innovatiepartners verspreid over evenveel sectoren. 10 sparringpartners die bedrijven inspireren, stimuleren, ondersteunen en bovenal helpen innoveren.

Want the time is now!

We hebben besloten dit platform te creëren om zowel de impact van de collectieve onderzoekscentra op de concurrentiekracht van onze bedrijven te onderstrepen als om de overheden eraan te herinneren dat collectief onderzoek nog steeds zinvol is.

Jan Laperre, woordvoerder Innovaders in L'Echo van 27/8/2020

Een wake-up-call van wereldformaat 

Maart 2020 verraste met een uppercut. COVID-19 klopte aan ieders deur en bracht een tsunami aan globale veranderingen met zich mee. Consumentengedrag draaide 180° en megatrends zoals digitalisering en duurzaamheid wonnen enorm aan snelheid. Veel bedrijven wisten even niet meer van welk hout pijlen maken, maar deze tijden van disruptie bieden ook unieke kansen. Innovaders staat klaar ondernemers te helpen hun veerkracht te hervinden en fundamenteel te vernieuwen. Stevig verankerd in hun sector, zijn de 10 innovatiepartners, verenigd onder Innovaders, ideaal gepositioneerd om bedrijven te ondersteunen bij innovaties. Hun experten stellen hun diepgaande markt-, product- en technologische kennis en hun infrastructuur ter beschikking in een samenwerkingsformule op maat van elk bedrijf.

Lage instapdrempel voor kmo’s

Naast innovatietrajecten op maat, bieden de 10 centra ook collectieve onderzoeksprojecten aan. In tegenstelling tot innovatietrajecten voor één onderneming, zijn dit relevante onderzoeken waarop verschillende bedrijven kunnen intekenen of ze kunnen ook zelf onderzoek initiëren. Dit verlaagt de (financiële) drempel om te innoveren, zeker voor kmo’s. De samenwerking met andere bedrijven uit uw sector en de link tussen Innovaders-partners onderling, zorgt bovendien voor een uitwisseling van kennis en expertise en leidt op haar beurt tot innovatie en groei.

Book a discovery date!

Geïnteresseerde ondernemers kunnen via innovaders.be hun innovatiepartner(s) selecteren. Je kan dan bij je innovatiepartner(s) terecht voor een lijst met lopende collectieve onderzoeken en meer informatie rond elk onderzoek.

Ondernemers vinden bij Innovaders gegarandeerd hun meest geschikte, sectorspecifieke innovatie- en onderzoekspartner(s).

Bovendien kunnen CEO’s en R&D-managers van elk bedrijf een vrijblijvende Discovery Date boeken om de vele mogelijkheden te ontdekken.

Welcome to the new world!

Innovaders verenigt 10 innovatiepartners voor evenveel sectoren. Deze partners zijn BCRC (keramiek), BIL (lastechniek), Centexbel (textiel-en kunststofverwerkende industrie), CRIC-OCCN (cement, cementgebonden materialen en beton), CRM (metallurgie), OCW (wegenbouw), Sirris (technologische industrie), Volta (elektrotechniek), WOOD.BE (hout- en meubelindustrie) en WTCB (bouwsector).

Volg innovaders op LinkedIN