Horizon Europe is het meest effectieve instrument van de Europese Unie voor het subsidiëren van innovatie en onderzoek. De belangrijkste doelstellingen zijn het bevorderen van het wetenschappelijk leiderschap en het industriële concurrentievermogen van Europa. Dit wordt bereikt door de 'grote uitdagingen' aan te gaan, zoals de groene en digitale transformatie, duurzame groei en sociaal welzijn. Dit ambitieuze programma is wereldwijd het grootste in zijn soort, met een totaal budget van meer dan 95 miljard euro.

Today, we are honoured with the Techtextil Innovation Award for our development aimed at enhancing the recycling of thermoplastic fibre composites used in aircraft parts.

Ontdek hoe het COLECOTEX project ecologische kleurstoffen produceerde uit stromen van niet gevaloriseerde rabarber- en granaatappelfracties en deze toepaste op biogebaseerde vezels.

Deze white paper informeert textielbedrijven niet alleen over textielrecyclingprocessen, maar ook over faciliterende technologieën voor het sorteren en desintegreren van textielproducten en virtuele platforms die belanghebbenden met elkaar in contact brengen en consumenten informeren.

In this interview with Mr. Jean-Luc Derycke, representing Utexbel, ALIGNED explores Utexbel’s specific role within the project. Utexbel is at the forefront of this initiative, aiming to realize circular textile products, including yarns and fabrics, with an environmental impact comparable to their virgin material counterparts.

The ability to repurpose manufacturing lines quickly, to deliver vital medical products, could be critical in protecting Europe against the next pandemic.

Het belastingkrediet voor onderzoek (crédit d'impôt recherche, of CIR) is een belastingregeling die is ontworpen om de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Franse bedrijven te ondersteunen.

Koolstofvezels kunnen broos zijn en tijdens het compacteren uiteenvallen. Om dit probleem op te lossen en hun verwerkbaarheid te verbeteren, hebben wij een sterkingsreceptuur ontwikkeld.

We are pleased to present to you the results and findings of our research.

Na bijna vier jaar project zijn wij erin geslaagd verschillende soorten biogebaseerde composieten te ontwikkelen met behulp van vier verschillende processen. Deze materialen worden verwerkt met soortgelijke technieken als conventionele composieten op fossiele basis, hun mechanische eigenschappen zijn veelbelovend en hun milieueffect op het mariene milieu is geringer dan dat van conventionele materialen.