Koolstofvezels kunnen broos zijn en tijdens het compacteren uiteenvallen. Om dit probleem op te lossen en hun verwerkbaarheid te verbeteren, hebben wij een sterkingsreceptuur ontwikkeld.

We are pleased to present to you the results and findings of our research.

Na bijna vier jaar project zijn wij erin geslaagd verschillende soorten biogebaseerde composieten te ontwikkelen met behulp van vier verschillende processen. Deze materialen worden verwerkt met soortgelijke technieken als conventionele composieten op fossiele basis, hun mechanische eigenschappen zijn veelbelovend en hun milieueffect op het mariene milieu is geringer dan dat van conventionele materialen.

Centexbel ontwikkelde en integreerde 2 stresssensoren in een slim kledingstuk. Deze prototypes worden nu onderworpen aan klinische tests.

Centexbel is bijzonder trots te kunnen melden dat zijn baanbrekende innovatie in bio-gebaseerde coatings en inkten de Techtextil Innovation Award 2022 heeft gewonnen in de categorie "nieuwe benaderingen van duurzaamheid & circulaire economie".

Graag nodigen wij u uit aan dit project mee te werken door een aantal vragen te beantwoorden. De vragen hebben betrekking op competenties en opleiding/training op het gebied van circulaire economie. In dit onderzoek staan niet-technische competenties voor CE centraal.

According to new study published in the Lancet (April 15) Covid-19 transmission is airborne.

Duratex was gericht op de ontwikkeling van vlekwerend en antimicrobieel textiel voor duurzame toepassingen in bouw en architectuur. De onderzoeksresultaten zijn nu beschikbaar!

Het Centexbel-lab in Grâce-Hollogne heeft een hyperspectrale camera van IMEC geïnstalleerd.