Brussel, 26 januari 2022 - PolyCert Europe, een platform dat bestaande nationale certificeringsregelingen samenbrengt in een alomvattend systeem voor polymeerverwerkers, kondigde de lancering aan van zijn nieuwe website.

De certificatieschema's onder de koepel van PolyCert Europe hebben bedrijven geholpen om de gerecycleerde inhoud van hun producten te certificeren en ervoor te zorgen dat aan de respectieve nationale vereisten wordt voldaan. De nieuwe website biedt meer waardevolle informatie om dit doel beter te dienen.

De site bevat nu een aantal nieuwe rubrieken: In "Certificatieschema's" vindt u een overzicht van alle certificatieschema's onder de paraplu van PolyCert Europe, d.w.z. QA-CER, AENOR, Plastics Seconda Vita en Wertstoff PET (RAL). De "Geaccrediteerde certificatie-instellingen" bevat de profielen van en links naar de geaccrediteerde certificatie-instellingen die audits uitvoeren voor de respectieve certificatieschema's. Het gaat om de Belgische Kwaliteitsvereniging, AENOR, Kiwa en het Italiaanse Kunststoffeninstituut. Er is ook een speciale sectie met een lijst van alle bedrijven in Europa en daarbuiten die gecertificeerd zijn door de certificatieschema's van PolyCert Europe.

polycert logo

Jan Laperre, Voorzitter PolyCert Europe:

De nieuwe website van PolyCert Europe zal een grote zichtbaarheid geven aan alle certificatieschema's onder de koepel van PolyCert Europe. Bedrijven in heel Europa die geïnteresseerd zijn in de certificering van gerecycleerde inhoud in hun producten, hebben nu een uitstekende toegangspoort tot de bestaande certificatieschema's.