Recyclage

“Do Eat” ontwikkelde een biologisch afbreekbare voedselverpakking gemaakt van een deegmengsel, zonder synthetische polymeren, kunststoffen of andere additieven die schadelijk zijn voor het composteringsproces of voor de bodem.

Omdat recycling een belangrijke factor is in de overgang naar een circulaire economie, breidt Centexbel zijn laboratoriumapparatuur uit om recyclaten te karakteriseren of om de recycleerbaarheid van materialen te beoordelen.

CircTex richt zich op de ontwikkeling van recycling- en productietechnieken in een gesloten procesketen voor polyester (PET) werkkleding.

In de supercritische CO2 fase vertoont het CO2 zowel eigenschappen van een gas (hoge diffusiviteit en lage viscositeit), als eigenschappen van een vloeistof (hoge densiteit). Deze eigenschappen maken het scCO2 een zeer interessant extractiemedium.

scCO2 extraction brochure

De scC02 Extractor ondersteunt ons onderzoek naar het extraheren van ongewenste chemicaliën uit recyclaat. Supercritisch CO2 komt ook in aanmerking als groen solvent voor het verven van textiel.

MarinaTex is a home compostable material designed as an alternative to single-use plastic films. The material is comprised of waste material from the fishing industry and sustainable algae.

Innovatieve verpakkingsfolies en -textiel op basis van biogebaseerde co-polymeren en coatings met een “einde levensduur” op maat

Om het hoofd te bieden aan de concurrentie in textielproductie in de regio, richt Hongkong zich niet langer alleen op producten met een hoge meerwaarde, gekleurde en complex bedrukte stoffen, maar ook op recycling en op de omschakeling naar een circulaire economie.

REMADYL will develop a breakthrough single step continuous process based on extractive extrusion technology in combination with novel solvents and melt filtration, which has the potential of rejuvenating ‘old PVC’ into market competitive high purity PVC.

The main goal of DECOAT is to enable circular use of textiles and plastic parts with (multilayer) ‘coatings’ that cannot be recycled yet.