Recyclage

Het DisT2Tex-project wil via slim ontmantelen, gecombineerd met diverse recyclageroutes, het percentage hoogwaardig gerecycleerd textielafval verhogen voor complexe textielstromen.

Het R3PACK-project zal oplossingen demonstreren op het vlak van design, materiaalkeuze, hergebruik en recyclagetechnieken van niet-huishoudelijke verpakkingen.

Ontwikkeling van milieuvriendelijke en kosteneffectieve recyclagemethoden voor afval na de productie op basis van koolstofversterking.

PESCO-UP aims to enhance the textile recycling value chain and reduce reliance on virgin materials.

The ReCoTex project aims to boost the recycling rate of coloured synthetic textile waste, particularly waste that is currently not recycled into high-value fiber materials due to their colour and instead used as fuel.

Ontwikkeling van een innovatief proces om accessoires in post-consumer textiel te detecteren en te verwijderen

Deze white paper informeert textielbedrijven niet alleen over textielrecyclingprocessen, maar ook over faciliterende technologieën voor het sorteren en desintegreren van textielproducten en virtuele platforms die belanghebbenden met elkaar in contact brengen en consumenten informeren.

De ambitie is om van recyclage het laatste vangnet voor plastic afval te maken en om plastic voorwerpen, onderdelen en grondstoffen te laten circuleren in korte ketens.

Vandaag wordt slechts 1% van textiel opnieuw hoogwaardig gerecycleerd tot nieuwe textielvezels. Dit percentage willen we met deze living labs doen stijgen.

Recycleren van textiel dat bestaat uit een mengsel van vezels, zonder de vezels in het mengsel overmatig te beschadigen, zodat ze kunnen worden hergebruikt in een nieuw textielartikel.