Omdat speelgoed essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen, is het des te belangrijker dat het veilig is. Deze brochure vertelt u meer over de testen en diensten van Centexbel op het vlak van veilig speelgoed.

Veiligheid van speelgoed in de EU

Speelgoed draagt bij tot de ontwikkeling van kinderen en spelen is een essentieel onderdeel van het opgroeien. Speelgoed moet echter veilig zijn voor kinderen om mee te spelen. Ervoor zorgen dat speelgoed dat in de EU op de markt wordt gebracht geen risico vormt voor kinderen, is een prioriteit. De EU-wetgeving moet ervoor zorgen dat speelgoed voldoet aan veiligheidsvoorschriften die tot de strengste ter wereld behoren, vooral wat het gebruik van chemische stoffen in speelgoed betreft.

Het belang van speelgoed

Herinnert u zich nog wat uw favoriete speelgoed was toen u opgroeide? Het maakte niet uit of het een pop, een knuffelbeer of een plastic soldaatje was. Dat was je lievelingsspeelgoed en je hield er meer van dan wat ook ter wereld. Wat u waarschijnlijk niet weet, is hoe het uw opvoeding heeft beïnvloed en hoe speelgoed in de loop der jaren de vaardigheden die kinderen nodig hebben om zich op het leven voor te bereiden, blijft verbeteren.