Consumentenveiligheid

Bepaalde CMR-stoffen die aanwezig zijn in kleding, accessoires en andere textielproducten die in nauw contact komen met de menselijke huid, zullen vanaf 1 november 2020 verder worden beperkt op de Europese markt. Dit kan gevolgen hebben voor uw bedrijf. Hoe kan Centexbel u helpen?

cover PPE brochure

CE markering

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) zijn producten die de gebruiker kan dragen of vasthouden om te worden beschermd tegen gevaren thuis, op het werk of tijdens de vrijetijdsbesteding. Statistieken over dodelijke en zware bedrijfsongevallen onderstrepen het belang van

Omdat PFAS vaak gebruikt wordt om textiel te behandelen, start de Europese Commissie begin 2020 een omvattende studie op naar het gebruik van alle PFAS in de textielsector.

toys brochure 2021

Omdat speelgoed essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen, is het des te belangrijker dat het veilig is. Deze brochure vertelt u meer over de testen en diensten van Centexbel op het vlak van veilig speelgoed.

Veiligheid van speelgoed in de EU

Speelgoed draagt bij tot de ontwikkeling van

CPSC - U.S. Consumer Product Safety Commission logo

De accreditatie van Centexbel door de US CPSC werd hernieuwd en is geldig tot 2020. De United States Consumer Product Safety Commission (CPSC) is een onafhankelijk agentschap van de US overheid. De CPSC promoot de veiligheid van consumentenproducten door "onredelijke risico's" op letsels aan te pakken (coördinatie van terughaalacties, evaluatie van producten die onderwerp zijn van klachten door klanten of industriële verslagen, enz.) door uniforme veiligheidsnormen te ontwikkelen (zowel verplichte als vrijwillige normen) en door onderzoek uit te voeren naar productgerelateerde ziekten en

Wat zijn de gevolgen van de BREXIT op CE-gelabelde producten?

The objective of FOCuS is the development of a new test method for the appearance change of rigid textile floor coverings.