Stereomicroscoop

De stereomicorscoop (of stereoscopische of dissectiemicroscoop) is een optische microscoop ontworpen voor het observeren van een preparaat met een lage vergroting.

MFR

De MFR (Melt Flow Rate) meet de uitstroomsnelheid van thermoplasten door een capillair bij een voorgeschreven temperatuur en gewicht.

Composietmaterialen

polymeercomposieten bestaan uit een textielversteviging in een polymeermatrix. Centexbel-VKC beschikt over de ideale uitrusting en expertise om zowel de vezelversterkte composieten zelf als de materialen waaruit ze zijn gemaakt aan een grondige analyse te onderwerpen.

SiRoPAD

De sIRoPAD scant en meet de kunststofmonsters die verspreid liggen over de reflectieplaat in een ononderbroken beweging, en slaat de resultaten op als een volledig excel bestand of via USB, WLAN op de PC.

Versnelde verouderingstesten op kunststoffen

UV-stralen, hitte en vocht dragen bij tot de degradatie van materialen en producten die aan de weersomstandigheden worden blootgesteld. Dankzij de versnelde verouderingstesten kunnen wij deze omstandigheden nabootsen in klimaatkamers zodat we dit proces kunnen versnellen en de invloed ervan kunnen meten via andere testen op onderdelen, producten en materialen.

ISO gecertificeerde matrijs

Vereisten volgens meervoudige doelstellingen van test specimen voor kunststofmaterialen.

TABER® Abrasion tester

Deze roterende abrasiemeter maakt het mogelijk om versnelde slijtagetesten uit te voeren op een grote verscheidenheid van materialen. Dit toestel is geschikt voor bijna alle vlakke materialen

Cross-Cut tester

Eenvoudige testmethode om de hechting van een lak-, verf- of coatinglaag te evalueren.

TABER® Shear / Scratch tester

Met de taber shear/scratch tester wordt de weerstand tegen afschuiving, krassen, kerven, schrapen en graveren beoordeeld.

Hardheid van kunststoffen en rubbers

Hardheid wordt gedefinieerd als de weerstand van een materiaal tegen permanente indeuking. Het is één van de meest gemeten parameters en wordt vaak vermeld in de technische datasheets van kunststoffen en rubbers.