Karakterisatie van gerecycleerde kunststoffen en textiel

Recycling is de belangrijkste factor in de overgang naar een circulaire economie. Daarom breidt Centexbel zijn laboratoriumapparatuur uit om recyclaten te karakteriseren of om de recycleerbaarheid van materialen te beoordelen.

Stereomicroscoop

De stereomicorscoop (of stereoscopische of dissectiemicroscoop) is een optische microscoop ontworpen voor het observeren van een preparaat met een lage vergroting.

Versnelde verouderingstesten

Onder invloed van licht, temperatuur en vochtigheid degraderen of verouderen alle materialen in min of meerdere mate, met bv. verkleuring, vergeling, glansverlies, delaminatie, sterkteverlies, corrosie, … tot gevolg.
Omdat een reële, natuurlijke buitenveroudering zeer tijdrovend en duur is, voeren we versnelde verouderingsproeven op laboratoriumschaal uit.

MFR

De MFR (Melt Flow Rate) meet de uitstroomsnelheid van thermoplasten door een capillair bij een voorgeschreven temperatuur en gewicht.

SiRoPAD

De sIRoPAD scant en meet de kunststofmonsters die verspreid liggen over de reflectieplaat in een ononderbroken beweging, en slaat de resultaten op als een volledig excel bestand of via USB, WLAN op de PC.

Versnelde verouderingstesten op kunststoffen

UV-stralen, hitte en vocht dragen bij tot de degradatie van materialen en producten die aan de weersomstandigheden worden blootgesteld. Dankzij de versnelde verouderingstesten kunnen wij deze omstandigheden nabootsen in klimaatkamers zodat we dit proces kunnen versnellen en de invloed ervan kunnen meten via andere testen op onderdelen, producten en materialen.

ISO gecertificeerde matrijs

Vereisten volgens meervoudige doelstellingen van test specimen voor kunststofmaterialen.

TABER® Abrasion tester

Deze roterende abrasiemeter maakt het mogelijk om versnelde slijtagetesten uit te voeren op een grote verscheidenheid van materialen. Dit toestel is geschikt voor bijna alle vlakke materialen

Cross-Cut tester

Eenvoudige testmethode om de hechting van een lak-, verf- of coatinglaag te evalueren.

TABER® Shear / Scratch tester

Met de taber shear/scratch tester wordt de weerstand tegen afschuiving, krassen, kerven, schrapen en graveren beoordeeld.