sIRoPAD

SiRoPAD

Nabij-Infrarood meetsysteem detecteert de samenstelling van kunststofstalen die direct afkomstig zijn uit het productie- of recyclageproces.

Methode

De sIRoPAD scant en meet de kunststofmonsters die verspreid liggen over de reflectieplaat in een ononderbroken beweging, en slaat de resultaten op als een volledig excel bestand of via USB, WLAN op de PC.

De afmetingen van de meetvelden en de meetparameters worden vooraf ingesteld volgens de textuur van het specimen. De meettijd voor de volledige plaats bedraagt minder dan 15 minuten. Monsters tot 100 gram per schijf worden gemeten tot op ppm niveau, ofwel als manuele, enkelvoudige scan of als geautomatiseerde batch bestanden waarbij elk meetgebied afzonderlijk wordt behandeld. De meetresultaten worden automatisch opgeslagen.

De meetresultaten worden grafisch afgebeeld op een touch screen of computerscherm en geordend als een volledig analyserapport.

Alle meetbestanden kunnen automatisch of manueel gecombineerd worden tot statistieken en grafieken zodat de kwaliteitscontrole van verschillende kwaliteiten over verschillende periodes, productieprocessen en leveranciers makkelijk kunnen worden vergeleken. 

Het systeem maak het ook mogelijk om spectrale vergelijkingen uit te voeren voor een verfijnde differentiatie van kunststoffen.

Toepassingen

Snelle meting van grote hoeveelheden gemengde kunststof-flakes, - korrels en pellets uit: 

  • W.E.E.E. 
  • verpakking
  • post-consumer producten
  • industriële kunststoffen

Video

Verstuur uw proefstukken naar

Centexbel-VKC
Etienne Sabbelaan 49
8500 Kortrijk
Belgium
+32 56 29 27 00
info@vkc.be