Gezondheidszorg

Het FAGG nam tijdens de eerste maanden van de COVID-19 pandemie een aantal uitzonderingsmaatregelen om voldoende beschikbaarheid te garanderen van chirurgische mondmaskers die aan de minimum kwaliteitseisen voldoen voor gebruik als medisch hulpmiddel. Op 1 februari 2021 worden deze uitzonderingsmaatregelen opgeheven.

Na de lancering op 5 mei van het "Covid-19 approved by Centexbel" wordt het certificaat uitgereikt aan steeds meer bedrijven!

cover Cure and Care brochure

Cure & Care textiel is ontworpen om de patiënt te genezen, om zijn/haar comfortbeleving te verhogen en om het werk van gezondheidswerkers en medisch personeel te verbeteren. In deze brochure tonen we u enkele recente Centexbel ontwikkelingen op het vlak van textiel voor gezondheid, comfort en

Volgens E. Beckung (Probability of walking in children with cerebral palsy in Europe-2008) kan 54% van de kinderen die werden getroffen door een hersenverlamming (cerebrale parese - CP) lopen zonder hulpmiddelen,16% van de patiënten hebben nood aan hulpmiddelen en 30% is niet in staat te lopen aan de leeftijd van vijf jaar. Met andere woorden, 46% van de CP patiënten kunnen worden geholpen met innovatieve technologieën, zoals exoskeletten.

cover comfort assessment brochure

Om het thermisch comfort van kleding te garanderen, kunt u terecht bij Centexbel voor een serie testen die dit cruciale aspect meten tijdens de ontwikkeling van onder andere professionele kleding, sportkledij, beschermende kleding, brandweerpakken, medische kleding en militaire outfits.