DARK WATERS vertelt het schokkende en heldhaftige verhaal van advocaat Robert Bilott (Mark Ruffalo), geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Hij riskeerde zijn carrière en zijn familie om een van 's werelds grootste bedrijven te bestrijden en een gemeenschap te helpen die werd blootgesteld aan gevaarlijke PFAS-chemicaliën.


Het water in de buurt van fabrieken die PFAS maken, zoals die in de buurt van Veneto, is een gevaar voor de gezondheid, en zware vervuiling wordt ook aangetroffen in de buurt van vliegvelden en militaire bases, waar PFAS worden gebruikt in blusschuim. De parallellen met de West-Virginiaanse gemeenschap in het hart van het Donkere Water zijn opvallend.

REACH en PFOA

ANNEX XVII TO REACH: Beperkingen op de vervaardiging, het in de handel brengen en het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen, mengsels en voorwerpen

Entry 68 - Perfluorooctanoic acid (PFOA)

  • CAS No 335-67-1
  • EC No 206-397-9
  • en hun zouten

Elke verwante stof (met inbegrip van de zouten en polymeren ervan) met een lineaire of vertakte perfluoroheptylgroep met de formule C7F15- rechtstreeks bevestigd aan een ander koolstofatoom, als een van de structuurelementen. Elke verwante stof (met inbegrip van de zouten en polymeren ervan) met een lineaire of vertakte perfluoroctylgroep met de formule C8F17- als een van de structuurelementen.


Centexbel is in staat deze schadelijke stoffen op te sporen in textiel en speelgoed!

Dark waters movie