fof award

Op 7 februari 2023 kregen VCST Industrial Products, Sanofi, Barry Callebaut, Altachem en Pomuni Frozen de titel van “Factory of the Future”. Met de award worden toekomstgerichte productiebedrijven in België bekroond. De winnaars krijgen de titel voor een periode van drie jaar. 

Vijf bedrijven kregen de award vandaag voor het eerst. Het gaat om VCST Industrial Products (SintTruiden), farmabedrijf Sanofi (Geel), chocoladefabrikant Barry Callebaut (Wieze, Lebbeke), metaalbedrijf Altachem (Harelbeke) en fabrikant van aardappelspecialiteiten Pomuni Frozen (Ranst). 

Vier andere maakbedrijven konden hun eerder behaalde titel verlengen. Het gaat om Audi Brussels (Vorst), TotalEnergies (Ertvelde), Vandemoortele (Izegem) en Daikin (Oostende). Dit laatste bedrijf doet dit al voor de derde keer. In negen jaar is de selecte kopgroep van meest toekomstgerichte productiebedrijven in België daarmee uitgegroeid tot een club van 53 ondernemingen.

FoF2023-02

Het is intussen al van 2016 geleden dat een textielbedrijf de titel kreeg. Veranneman en Ontex zijn vandaag de enige textielbedrijven met de titel Factory of the Future. Nochtans kunnen onze bedrijven zich terugvinden in de definitie van een Factory of the Future:

Factories of the Future zijn bedrijven die volop inzetten op digitalisering, talentontwikkeling, slimme processen, duurzame producten en een productie van wereldniveau. Ze gaan doordacht om met energie en materialen en stimuleren de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers. 

FoF2023-sfv-fq

Laten we er daarom samen voor gaan en ervoor zorgen dat in 2024,  wanneer de Factory of the Future haar 10de verjaardag viert, de textielsector mooi aansluit in het rijtje van toekomstgerichte bedrijven: want dat zijn we immers!

Waarom deelnemen?

Om uw aanpak te evalueren en de stand van zaken op te maken van uw transformatie in een fabriek van de toekomst.


Om het werk te valoriseren van degenen die elke dag bezig zijn met de transformatie van uw onderneming.


Om erkend te worden als een inspirerende organisatie op een of meerdere transformatiedomeinen.


Om bij te leren en goede praktijken uit te wisselen en feedback te krijgen tijdens ons activiteitenprogramma.


Om uw visibiliteit te vergroten:

  • erkenning van uw onderneming op gewestelijk en nationaal niveau

  • externe erkenning tijdens de awarduitreiking en dankzij de daaropvolgende communicatie

  • realisatie van een bedrijfsvideo die u in uw eigen communicatiecampagne kunt gebruiken.