Circulaire economie

Recticel invented and patented an improved method to recycle and reuse PUR materials.

OVAM gaf Centexbel de opdracht om een studie uit te voeren naar de belangrijkste 'verborgen' professionele textielketens. Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek wil deze gids producenten en gebruikers van professioneel textiel inspireren en stimuleren om hun textiel in de circulaire

Het BitumClean project heeft als doel een industrieel proces te ontwikkelen om de bitumineuze teerfractie te scheiden van afgedankte dakbedekkingsmembranen tegen lage kosten en zonder gevolgen voor het milieu.

Centexbel-VKC, het Belgische competentiecentrum voor textiel en kunstoffen en de Belgian Quality Association (BQA) richtten in partnerschap met de industriële associaties ECRA, EuPC en ESWA, het consortium PolyCert Europe op om de bestaande certificatieschema's voor recycled content te harmoniseren.

CircTex richt zich op de ontwikkeling van recycling- en productietechnieken in een gesloten procesketen voor polyester (PET) werkkleding.

De duurzame inzetbaarheid van arbeiders in de textielsector versterken in een context van digitale transformatie niet alleen vertrekkend vanuit het aanleren van de nodige technologische vaardigheden, maar vooral door in te zetten op sociale vaardigheden om zo de inzetbaarheid van de doelgroep te verzekeren.

Nadat we vorig jaar de Vlaamse Green Deal Circulaire Aankopen tekenden, hebben we nu op 27 november, samen met 109 andere private en publieke organisaties een gelijkaardig intitatief ondertekend in het kader van de Green Deal Achats Circulaires, een initiatief van de Waalse vice-president en Minister van Economie, de SPW, The Shift, de SRIW, Sowalfin, UCM en UWE.

International Standards and Patents in Renewable Energy (INSPIRE) offers information to users on the characteristics and use of patents and standards for the deployment of renewable energy technologies, facilitating dialogue between different stakeholders on these topics.

Innovatieve verpakkingsfolies en -textiel op basis van biogebaseerde co-polymeren en coatings met een “einde levensduur” op maat