Ultravioletbeschermingsfactor (UPF) van textiel

Met de nieuwe Solar Light's Ultraviolet Protection Factor (UPF) Analyzer, SPF-290AS, bepaalt Centexbel de UPF-waarden van zonwerende stoffen en kleding.

Kleurechtheid bij gebruik van alcoholhoudende handgels

Het massale gebruik van alcoholhoudende handgels kan de kleuren aantasten van textiel dat regelmatig wordt aangeraakt door ontsmette handen: kleding, meubelstoffen, gordijnen, huishoudlinnen.

Coronavirus community mask - testing

Naar aanleiding van de COVID-19 pandemie wordt het gebruik van wasbare stoffen mondmaskers aangeraden voor de bevolking. Welke criteria kunnen op deze maskers van toepassing zijn om een optimale bescherming te bieden?

Abrasieweerstand van beschermende handschoenen

Schuurbestendige handschoenen moeten worden gebruikt als persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) in elke omgeving waar werknemers worden geconfronteerd met een aanzienlijke blootstelling aan abrasief materiaal. EN 420 - Occupational Protective Gloves, General Requirements - definieert de vereisten voor alle beschermende handschoenen (behalve elektrische en medische handschoenen) voor de constructie van de handschoenen, de reiniging, het comfort en de efficiëntie, de markering en de informatie.

Flexometer Scrub Test

Met rubber of kunststof bedekte weefsels - Bepaling van de weerstand tegen een combinatie van buig- en schuurbelasting

Versnelde verouderingstesten

Onder invloed van licht, temperatuur en vochtigheid degraderen of verouderen alle materialen in min of meerdere mate, met bv. verkleuring, vergeling, glansverlies, delaminatie, sterkteverlies, corrosie, … tot gevolg.
Omdat een reële, natuurlijke buitenveroudering zeer tijdrovend en duur is, voeren we versnelde verouderingsproeven op laboratoriumschaal uit.

Snijweerstand van Beschermende Handschoenen

Handschoenfabrikanten maken gebruik technische "high performance" vezels om een zeer hoge beschermingsgraad te bieden tegen snijwonden. Om rekening te houden met deze voortdurende product- en materiaalinnovaties werden de testprocedures en classificatie aangepast.

Impact tester beschermende handschoenen

De bescherming tegen impact op de bovenkant van beschermende handschoenen wordt geëvalueerd volgens EN 388:2016 waarin een impacttest werd opgenomen volgens paragraaf 6.9 van EN 13594.

Kleurechtheid

Een goede kleurechtheid is een belangrijke vereiste en verwijst naar de weerstand van verschillende soorten gekleurde (geverfde of geprinte) textielmaterialen om af te bleken of aan te bloeden onder invloed van onder andere water, licht, wrijving, wassen, zweet enz. waaraan ze normaal worden blootgesteld tijdens de productie en dagelijks gebruik.

Weerstand tegen laserstralen

De laser is een buitengewoon intensieve, geconcentreerde stralingsbron, waarvan de straling wordt opgewekt in een speciale resonantieholte. Indien deze holte een gas bevat zoals CO2, spreekt men van een gaslaser, indien de holte een vaste stof bevat of een vloeistof, spreekt men van een vastestof- of vloeistoflaser.