Het VBO kondigde recent aan een allereerste editie van de Circular Business Awards (CBA), de opvolger van de Belgian Business Awards for the Environment, te organiseren in 2023-2024. Met de Circular Business Awards wil het VBO ondernemingen belonen die met succes een circulair businessmodel omarmd hebben. Ondernemers die innovatie, economische haalbaarheid en ecodesign-principes toegepast hebben in hun duurzaam project, worden in de bloemetjes gezet. 

We hebben al veel mooie voorbeelden gezien in de textiel-, hout- en meubelsector, en lanceren bij deze dan ook een warme oproep t.a.v. onze industrie:

Aarzel niet uw kandidatuur in te dienen en zo uw inspanningen op vlak van circulaire economie en innovatie in de kijker te zetten.

Kandidaturen kunnen worden ingediend van 1 juni t.e.m. 31 oktober 2023. Vervolgens zal een jury de projecten beoordelen en 8 genomineerden kiezen, waaruit drie winnaars naar voor zullen komen (goud, zilver en brons). Ook wordt er een ‘Special Award’ uitgereikt voor een bedrijf dat de jury eveneens kan overtuigen ofwel dankzij haar duidelijke progressie in hun circulair business model ofwel dankzij een radicaal nieuw model.

Voor meer praktische informatie kan u terecht bij uw contactpersonen van Centexbel, Wood.be of Fedustria.